FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

SEFAG Zrt. szakmaorientációs programja

Szakmaorientációs programjával a Társaság lépéseket kíván tenni a fakitermelő és erdőművelő szakma létszám bővítése, és a minőségi termelés feltételeinek erősítése érdekében. A program egy nyitó konferenciával kezdődött.

Az idei évben induló stratégiai program érinti mind az oktatási, mind pedig a termelési oldalt is. Közvetlen cél a szakmák megismertetése, illetve a szakmák iránti érzékenyítés, közvetett cél pedig a termelési minőség és kapacitás erősítése.

A program keretében többek között 50 iskolába mennek el a SEFAG Zrt. erdész munkatársai, hogy megismertessék az iskolai célcsoportokat az erdőművelő, fakitermelő szakmával, s persze annak természetes közegével, az erdővel.

A program célcsoportjai és intézkedései:

  • az általános iskolai 12-14 éves korosztály pályaválasztásának irányítása tájékoztatással, kampánnyal,
  • a szakképzésben részt vevők szakma orientációs irányítása,
  • a szakképzésben végzett, de nem a szakmában elhelyezkedők felmérése és orientációja,
  • a gazdálkodásban részt vevő szakképzetlen munkaerő felmérése, képzési feltételeinek kialakítása és orientációja,
  • a középiskolai szakképzésben részt vevők vagy végzettséggel rendelkező munkaerő orientációja,
  • a kapcsolódó szakképzésben (pl. mezőgazdasági szakmunkás, gépkezelő) részt vevők vagy végzettséggel rendelkező munkaerő orientációja, átképzése.

A Társaság a program indításaként egy szakmai konferenciára hívta több olyan intézmény – iskolák, kamara, pedagógiai és foglalkoztatási szervezetek, az Agrárminisztérium és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont, erdészeti társaságok – képviselőit, akik a témában, illetve a megvalósításban kiemelten érintettek. A kör természetesen közel sem teljes, hiszen a sikerhez széles körű együttműködés szükséges.

A konferencia tehát az első momentum, melyet követ egy hosszútávú intézkedés-sorozat, megfelelő mérési pontokkal, amelyek az aktuális lépések eredményességét hivatottak kontrollálni és kommunikálni.

forrás: SEFAG Zrt.

Előző cikk

Íme az Év Kilátója és az Év Turistaháza




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version