FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

IKEA Preowned (használtcikk-piactér)

Az Ingka Group, a legnagyobb IKEA-kiskereskedő elkezdte tesztelni az IKEA Preowned-ot, egy digitális használtcikk-piacteret, amely segít a vásárlóknak egymás között kapcsolatot teremteni, használt IKEA-tárgyakat vásárolni és eladni.

Mivel az Ingka Group egy jobb IKEA létrehozására összpontosít, amely megfizethetőbb, elérhetőbb és fenntarthatóbb, folyamatosan teszteli és kipróbálja az új megoldásokat. A nyáron Madridban és Oslóban próbaidőszakra megnyílt új használtcikk-piactérrel az Ingka Group lehetővé kívánja tenni, hogy az emberek kapcsolatba léphessenek egymással és támogassák egymást az otthonukkal kapcsolatos igények és álmok megvalósításában, és még megfizethetőbb IKEA-kínálathoz juthassanak hozzá.

„A teszt decemberig tart, és ez idő alatt folyamatosan interakcióban leszünk a felhasználókkal, hogy megértsük a vásárlók viselkedését és érdeklődését a digitális használtcikk-piactérrel szemben, valamint azt, hogy ez mit jelentene számunkra üzleti szempontból” – mondta Jesper Brodin, az Ingka Group vezérigazgatója. „December után értékelni fogjuk és döntünk a következő lépésekről.”

A kísérleti platform ingyenes, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók ajánlott árakat, professzionális fotókat és pontos méréseket kapjanak. Minden egyes lista részletes termékleírást, összeszerelési útmutatót és ápolási utasításokat is tartalmaz. Eddig a legtöbb felsorolt termék olyan szegmenseken belül található, mint a nappali, a gyermekek és a tárolás.

„A használt bútorok globális piaca gyorsan növekszik, az előrejelzések szerint 2024-ben 6,4%-os éves növekedési ütemet mutat. A használt lakberendezési piac 10%-át már ma is az IKEA termékei teszik ki. Ezzel a platformmal lehetőséget látunk arra, hogy egyszerűsítsük és javítsuk az élményt mind az eladók, mind a vásárlók számára” – tette hozzá Brodin.

Ez a kezdeményezés része a vállalat azon törekvésének, hogy lehetővé tegye a vásárlók számára, hogy meghosszabbítsák termékeink élettartamát azzal, hogy második életet adnak nekik, ami olyan szolgáltatásokat foglal magában, mint a termékek visszavásárlása, összeszerelési alkatrészek biztosítása, valamint az olyan újrahasznosítási kezdeményezésekbe való befektetés, mint a RetourMatras, amely matracokat új matracok alapanyagává hasznosít.

Az Ingka Csoportról

Az Ingka Group 31 piacon működő IKEA kiskereskedelmi tevékenységével a legnagyobb IKEA kiskereskedő, és az IKEA kiskereskedelmi értékesítésének mintegy 90%-át képviseli. Stratégiai partner az IKEA-üzletág fejlesztésében és innovációjában, valamint a közös IKEA-stratégiák meghatározásában. Az Ingka Group az Inter IKEA Systems B.V.-vel kötött franchise-megállapodások alapján birtokolja és működteti az IKEA értékesítési csatornákat: IKEA Retail, Ingka Investments és Ingka Centres. Bővebben awww.Ingka.com oldalon.

szerk/ford: Tóth János, forrás: IKEANews

Előző cikk

ForeverNest Gyerekágy

Következő cikk

Erdei vasutak támogatása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Elnököt választ a NAK

Egyetlen javaslat érkezett a küldöttek elé az Agrárkamara új elnöki pozíciójára, a kormányból érkezhet az új vezető. Az…
Tovább

Gyászhír – Altrichter Sándor [61]

Megrendülten értesítünk mindenkit, aki ismerte és szerette, hogy életének 61. esztendejében – méltósággal és hihetetlen szívóssággal viselt betegség…