FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

IKEA MI Segéd

Az IKEA, a lakberendezési megoldások világhírű vezetője, bevezette az új IKEA MI Segédet, asszisztenst, egy mesterséges intelligencia-alapú lakberendezési, inspirációs és vásárlási eszközt, amely kizárólag az OpenAI GPT Store-ban érhető el.

A lépés jelentős lépést jelent a tervezési szolgáltatások demokratizálása és a sokak jobb életének megteremtése felé, mivel egy olyan eszközt kínál, amely személyre szabott bútor- és dekorációs javaslatokat ad a felhasználóknak olyan tényezők alapján, mint a szoba méretei, a személyes stílus, a fenntarthatósági preferenciák, a költségvetés, a funkcionális követelmények és még sok más tényező.

Új vásárlási élmény

Az IKEA AI Assistant az első ilyen jellegű interaktív élményt jelenti a GPT áruházban. Az IKEA MI Segéd segítségével a felhasználók:

-> A GPT segítségével megfogalmazhatod egyedi lakberendezési igényeidet, és személyre szabott ajánlásokat kaphatsz. Például: "Mutass nekem egy hangulatos nappali elrendezést egy kis lakásba, fenntartható anyagok felhasználásával." 
-> Felfedezheted az IKEA kiterjedt katalógusát, amely több ezer terméket tartalmaz, a minimalista dizájntól a művészi kollekciókig, és ellenőrizheted a különböző helyszíneken való elérhetőségüket.  
-> Inspirációt szerezhetsz a tervezési ötletekből és a valós életből származó, otthonok átalakításáról szóló történetekből az IKEA globális közösségében, valamint a lakberendezési szakértőktől kapott tippekből.

Ahogy Francesco Marzoni, a Chief Data & Analytics Officer (CDAO) magyarázza: “Pragmatikus, végrehajtásra összpontosító megközelítést alkalmazunk, a gyakorlatban tanulunk, és kihasználjuk a felelősségteljes mesterséges intelligencia keretrendszerrel kapcsolatos korai erőfeszítéseinket. Aktiváltuk a partnerek széles ökoszisztémáját, hogy számos kísérletet életre keltsünk, így részt vehetünk az AI evolúciójában, miközben alakítjuk a vállalati stratégiánkat.”

Az IKEA AI Assistant jelenleg csak az amerikai piacon érhető el a GPT Plus felhasználók számára. Az IKEA az év során még több olyan piacra szeretné eljuttatni skandináv dizájn inspirációit és ajánlásait, ahol a ChatGPT elérhető.

Előre tekintve

Parag Parekh, az IKEA Retail (Ingka Group) globális digitális vezérigazgatója (CDO) hozzátette: ”Az új IKEA MI Segéd a GPT áruházakban egy folyamatban lévő kezdeményezés, és egy olyan út folytatása, amely a kiskereskedelmi élmény gazdagítására és a vásárlóinkkal és munkatársainkkal való interakció további lehetőségeinek feltárására irányul, mivel ők segítenek nekünk a további javulásban és fejlődésben.”.

Az Ingka Csoportról

Az Ingka Group 31 piacon működő IKEA kiskereskedelmi tevékenységével a legnagyobb IKEA kiskereskedő, és az IKEA kiskereskedelmi értékesítésének mintegy 90%-át képviseli. Stratégiai partner az IKEA üzletág fejlesztésében és innovációjában, és segít a közös IKEA stratégiák meghatározásában. Az Ingka Group az Inter IKEA Systems B.V.-vel kötött franchise-megállapodások alapján birtokolja és működteti az IKEA értékesítési csatornákat: IKEA Retail, Ingka Investments és Ingka Centres.

Jesper Brodin, az Ingka Group vezérigazgatója a Davos 2024 konferencián

szerk/ford: Tóth János, forrás: INGKA/IKEA

Előző cikk

SUMAL 3.0 - erős kritikát kapott

Következő cikk

Interjú Tolvaj Lászlóval



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Mesterember leszek – kárpitos

Felvételről megtekinthető Mesterember leszek 2024.04.20-i adása! A kollégáink és tanulónk bemutatja a kárpitos szakmai szépségét, hasznosságát, szerteágazó jelenlétét…