FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Design Management Díjat kapott a Plydesign

A Plydesign fiatal bútormárka újabb mérföldkőhöz érkezett – az a megtiszteltetés érte, hogy átvehette 2020. október 1-jén a Design Management Díjat. A díjátadó hagyományosan a Design Hét Budapest rendezvénysorozat nyitóeseménye, melynek keretében a hazai két legrangosabb díjak (Magyar Formatervezési Díj, Design Management Díj) nyerteseit köszöntik.

Egyedülálló teljesítmény, hogy a Plydesign két egymást követő évben (MFD 2019 és DMD 2020) részesült ebben a két szakmai elismerésben.

Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díj olyan szervezeteket ismer el, melyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is. A díjat idén a Plydesign designmárka kapta, mely hatéves fennállása során nemzetközileg elismert, professzionális csapattá fejlődött, amit biztos gyártói háttér, az új technológiákat az innovációval ötvöző tervezői szemlélet, és a kulturális örökség tisztelete jellemez.

Designszemlélet a működés minden területén

Plydesign növekedési stratégiáját 2014-es megalakulása óta az innováció, együttműködés és hatékonyság keretezi. Hat éves működése óta töretlen fejlődési ívének eredménye a színvonalas FLOTTA termékkollekció, a rugalmas és kiterjedt szervezeti átalakulás és az arculatváltással egybekötött marketingkommunikáció. Elkötelezett a magyar bútor ügye és a fiatal tervezők felkarolása mellett, amelyet jól bizonyít az immár folyamatos együttműködés a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bútortervező hallgatóival. Egy egyedülálló kezdeményezésen alapuló üzleti vállalkozás, amelynek innovációs motorja a magyar design támogatása a hazai bútoriparban.

A termékfejlesztés folyamatát a rövidtávú nyereség elérése helyett a hozzáadott érték és a holisztikus attitűd formálja, mely társadalmi, szociális és gazdasági kontextusban értelmezi a bútortervezést, az ötlettől a megvalósuláson át a termék életciklusáig, különös figyelmet fordítva a vásárlói visszajelzésekre.


Kerékgyártó András, vezető tervező és Babits Tamás, alapító, ügyvezető
Design Management Díj 2020. Forrás: Magyar Formatervezési Tanács

A szervezeti struktúrába integrált designmenedzsment-szemlélet eredményeként, a 2014-ben két fővel induló vállalkozásból egy agilis és a digitális marketingkommunikációs és projektmenedzsmenti eszközöket magabiztosan használó, nyitott, hattagú csapattá (ügyvezető, vezető tervező, kereskedelmi és értékesítési menedzser, projektmenedzser, PR- és marketingmenedzser, grafikus) fejlődött. A vállalati kultúrát meghatározza a bizalom és szoros együttműködés, mely ösztönzi a kreatív gondolkodást, valamint a folyamatos önreflexió révén a magasfokú produktivitást.

A Plydesign 2020-as marketingstratégiájában megfogalmazta a kiterjedt arculatváltás lépéseit, mely egységesen és híven tükrözik a márka gondolatiságát és küldetését. Bútortervezési filozófiáját már megjelenítette kidolgozott és kifinomult termékkollekciójában, az új arculat célja a meglévő formatervezési és működési szellemiséget hatékonyan és a kortárs kommunikáció eszközeivel közvetíteni.

Forrás: Plydesign

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A németországi bútorgyártók eladásai: javulás volt szeptemberben

Következő cikk

Plafonon tárolt ágy - pici lakások térnövelése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…