FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A LEITZ automatikusan állítható nútmarója

Az egyedi bútordarabok gyártása folyamatos működtetésű gépeken számos probléma elé állítja a gyártásszervező szakembereket. A Leitz fejlesztőmérnökei megoldást találtak a folyamat rugalmasságának fokozására.

A gyártási folyamatnak egyaránt kell gyorsnak és rugalmasnak is lennie. Az olyan megmunkálási lépésnél, mint például a nútolás, ez igazán nagy kihívás. A különböző nútszélességek eddig csak több szerszám egymás után sorolásával voltak megoldhatóak.

Leitz fejlesztőmérnökei megoldást találtak a folyamat rugalmasságának fokozására.

Kifejlesztettek egy olyan automatikusan állítható nútmarót, mely pillanatok alatt átáll egy másik marási szélességre. A nagyobb rugalmasság és hatékonyság a sorozatgyártásban kivételes előnyhöz juttatja a gyártókat.

Az automata nútmaró jelentősen csökkenti a beállítási időket, költségmegtakarítást biztosít a szerszám darabszámok csökkentésével és a gépeken kevesebb aggregát működtetését kínálja.

A horonymaróval 2,5 mm-től 18 mm-ig készíthetünk nútokat, 9 féle lépcsőben. A legkeskenyebb változat alkalmas a 2,5-4,5 mm megmunkálásig, míg a legszélesebbel 9,5-18 mm széles nútok készíthetőek.

A gyémántlapkás kialakítás miatt a szerszámok hosszú élettartammal bírnak és 140-250 mm-es átmérőben érhetőek el, továbbá a bútoriparban használatos összes laptermékhez használhatóak.

További előnyük, hogy kompatibilisek a Homag SF30 nútmaró egységekkel.

(x) Leitz Hungária Szerszám Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Növekvő biomassza felhasználás

Következő cikk

Mi a teendő, ha elhullt vaddisznót találunk ?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések