FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Leitz Diamaster marók bravúrjai

Abrazív anyagok, érzékeny felületek, sorozatgyártás vagy egyedi gyártás – a modern CNC-megmunkáló központok számos felhasználója sokféle kihívással néz szembe minden nap a lapanyagok formatizálásakor, nútolásakor, vagy nesting megmunkálásakor. Mindegyiknek azonban egy közös célja van, nevezetesen a termelési költségek alacsony szinten tartása és ugyanakkor a tökéletes minőségbiztosítása. A Leitz Diamaster PRO3 és Diamaster PLUS3 gyémántélű marókkal ez a bravúr könnyen elérhető.

Magas előtolási sebesség, hosszú szerszámélettartam, rövid feldolgozási idő, tökéletes feldolgozási minőség,kevesebb utómunka és nincs beállítási munka – erről álmodozik minden CNC-felhasználó a bútorgyártásban és a belsőépítészetben. A Leitz Diamaster PRO3 és PLUS3 sorozat szármarói megvalósítják ezt az álmot. Akár 50 százalékkal nagyobb előtolási sebességgel és élettartammal, tökéletes élekkel és sima felületekkel olyan dolgok hozhatók létre, amelyek a hagyományos Z3 + 3 felsőmaróval aligha érhetők el. A titok a vágóélek elrendezésében rejlik, a valódi Z3 geometriában, amelyet kifejezetten a Leitz fejlesztett ki. Míg a hagyományos Z3 + 3 végmarók egyidejűleg legfeljebb két vágóéllel megmunkálják a vágófelületet, a Leitz valódi Z3 szármarókkal,három darab vágóél van folyamatosan használatban a munkadarabon. Ez egy olyan tulajdonság,amely egyértelmű előnyöket kínál minden felhasználó számára, aki értékeli a magas termelékenységet és minőséget.

A Diamaster PRO3 felsőmarók akár háromszor is utánélezhetők. A DiamasterPLUS3 ideális megoldás ipari felhasználásra CNC géppel történő formatizáló megmunkáláshoz. Készletről elérhető 16 és 20 mm átmérővel, ez a szármaró ideális nagyszériás nagy teljesítményű alkalmazásokhoz. A megnövelt utánélezési  zónának köszönhetően a Diamaster PLUS3 akár tizenkétszer is utánélezhető. A gyémánt élű marók, a DiamasterPRO3 és a PLUS3 alkalmazhatóak minden szokásos lapanyaghoz. Ezenkívül fejlesztése során figyelmet fordítottak a forgács optimális eltávolítására. A szabadalmaztatott DFC® technológia (DFC®= Dust Flow Control) segítségével a munkadarabon jelentősen lecsökken a porlerakódás, ami lecsökkenti a tisztítási időt. Azok a felhasználók, akik a felsőmarókat komplett rendszerként, nagy teljesítményű zsugor tokmánnyal együtt rendelik meg, még több előnyhöz jutnak és még több időt takarítanak meg. A tökéletesen kiegyensúlyozott, összehangolt eszközök a mellékelt beállítási adatokat alkalmazásával könnyen, gyorsan és megbízhatóan használhatók – gyári újként vagy gyári minőségi élezés után, a Leitz világszerte több mint 120 szervizének egyikében. Összességében ezek a megoldások új dimenziókban mutatják be, hogy a Leitz miért kínál többet.Tudás és megbízhatóság a nagyobb termelékenység, hatékonyság és minőségérdekében, és ezáltal a Leitz-termékek felhasználóinak a sikere érdekében.  

 A Leitz cég
Az 1876-ban Oberkochenben /Délnémetországban alapították, a Leitz Csoport a világ vezető szerszámgyártója a fa, faalapú anyagok, műanyagok, kompozit anyagok és nem vastartalmú fémek professzionális forgácsoló megmunkálásában. A termékpaletta a precíziós gépi forgácsoló szerszámok teljes választékát tartalmazza. A Leitz a vevőinek egy teljes tanácsadási és szerviz csomagban adja tovább a mintegy 3000 dolgozójának a tapasztalatát a forgácsoló szerszámokról és ezzel válik egy teljes körű problémamegoldó és szolgáltató partnerré. A Leitz termékeket rendszeresen használják a világ több mint 150 országában. A Leitz hét gyártási hellyel Európában, Ázsiában és Amerikában, leányvállalatokkal és irodákkal 36 országban, valamint 120szervizállomásból álló hálózattal és értékesítési partnerekkel minden kontinensen megtalálható.

Image title

1.ábra: A Diamaster PRO3 és PLUS3 gyémántélű marók megmutatják erősségüket a lapok formatizálásakor és nútolásakor, vagy nestingeléskor. Az eredmény: magas előtolási sebesség, hosszú élettartam, rövid megmunkálási idő, tökéletes megmunkálási minőség, kevesebb utánmunka és nincs beállítási munka. (Fotó: Leitz) 

Image title

2. ábra: A Diamaster PRO3- az első választás nestingelő gépeken és kis sorozatméretű rendszereken történő formatizáláskor. (Fotó: Leitz)

Image title

3. ábra: A Diamaster PLUS3CNC által támogatott ipari alkalmazás. (Fotó: Leitz)

(x) Leitz Hungária Szerszám Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A Homag élőben a Holz-Handwerken

Következő cikk

Fejlesztések a Faktum Bútornál



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések