FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Homag élőben a Holz-Handwerken

Idén július 12-15. között ismét megnyitja kapuit a nürnbergi Holz-Handwerk kiállítás, amelynek oszlopos tagjaként a Homag-csoport is várja látogatóit. A kiállításon bejelentkező digitális platformok között exkluzív tartalmat kap a Live.HOMAG amelyen addig is folyamatosan tájékozódhatunk a bemutatott koncepciókról. Alább ezekről adunk rövid betekintést.

production Manager: tegnap papírhegyek, ma „digitális megrendelési mappa”

A legtöbb asztalosnak előre be vannak táblázva a munkái, amelyeket dokumentálni, ütemezni kell. Ez sok adat, nehéz átláthatóság, és központi kérdés, hogyan lehet minden alkalmazott naprakész a megrendelésekkel kapcsolatban? A megoldás az információs dzsungelben a „digitális megrendelési mappa”, mellyel a cég minden tagja hozzáfér az összes rendelési adathoz valós időben. Az okos webapplikáció a megrendelések összes adatát és információját egy összegyűjti egy helyen. Továbbá minden érintett számára átláthatóvá teszi az egyes összetevők/alkatrészek aktuális státuszát.

A „digitális rendelési mappával” minden dolgozó valós időben hozzáfér az összes információhoz a megrendelésekkel kapcsolatban
. A productionManagert április 5-én mutatták be először a Live.HOMAG-on. A bemutató továbbra is elérhető.


DRILLTEQ V-310: a helykihasználás csodája

Ez a megmunkálóközpont minden eddiginél több fúrást, nútolást és marást kínál. Ami a funkcionalitást illeti, a DRILLTEQ V-310 valódi helytakarékos, megoldás: maximális teljesítmény minimális helyen. Az optimális használathoz 11 m²-re van szükség, de az alapterülete mindössze 7 m². Ez a hely viszont elegendő arra is, hogy egy beltéri ajtó falcolását, kilincs és zárhelymarását, üveghely kimarását elvégezzék vele.
A lehetőségek széleskörűek – akár 45 fúróorsóval, két nútfűrésszel, egy tipliző egységgel és aggregát adapterrel felszerelt C-tengellyel is felszerelhető a gép. Az ajtóba integrált, szabadalmaztatott 8-szoros lineáris szerszámtár értékes időt takarít meg.

DRILLTEQ V-310: maximális teljesítmény mindössze 11m2-en
Az új függőleges megmunkálóközpontot először Nürnbergben mutatják be élőben a nagyközönségnek. A digitális világpremier április 26-án a Live.HOMAG oldalon már megtörtént,  ahol az érdeklődők továbbra is előzetes bepillantást tehetnek.


Új szoftverek gyakorlati előnyökkel

woodWOP 8: új funkciók, új lehetőségek

A HOMAG CNC programozási rendszer új verziójának középpontjában az innovatív és nagy grafikus felület áll, amelyben a munkadarab három dimenzióban jelenik meg. A marás és fúrás, vagy fűrészvágások gyorsan és egyszerűen programozhatók a feldolgozási paraméterek megadásával, és valósághűen jelennek meg a grafikán megkönnyítve a kezelők dolgát.

woodStore 8: átlátható információk és anyagáramlás

Ha a vákuumos emelő az automata lapraktár szíve, akkor a woodStore szoftver az agya. A szoftver összekapcsolja az anyagbeszerzést a rendelés feldolgozással, az anyagokat kezeli beleértve a maradék táblákat is. Elemzi a mozgásokat, szabályozza az anyagáramlást és optimalizálja az összes anyagmozgást. Az új verzió számos olyan gyakorlati funkciót tartalmaz, amelyek valóban hasznosak a munka előkészítésében.

woodStore 8: okos raktárszoftver a táblák kezeléséhez
woodCommander 5: gyorsabb, biztonságosabb és rugalmasabb

A Homag élzárógép szoftverek új mérföldkövét 2022-ben a woodCommander 5 jegyzi. A program lehetővé teszi a megmunkáló programok és élzáró anyagok gyors kiválasztását. Ezenkívül közvetlen kapcsolatot alakít ki az élanyag készletet kezelő  “materialAssist” alkalmazással.

Valódi 3D munkadarab szimuláció woodCommander 5-tel
A fenti szoftverek élőben is megtekinthetők lesznek a Holz-Handwerk kiállításon, emellett pedig online a Live.HOMAG-on.


Komplett technológiák működés közben

Koncepció 1: az optimalizált műhely

A táblafelosztó, élzáró és a kompakt CNC megmunkáló központ kombinációja belépő a modern bútorgyártásba. A Holz-Handwerk kiállításon a Homag bemutatja, hogy az egyes komponensek vagy a teljes koncepció modulárisan és rugalmasan integrálható bármely üzembe.

A belépő szintű SAWTEQ B-130 táblafelosztó fűrész nagy rugalmasságot és anyagáteresztő képességet biztosít. Ha nagyobb teljesítményre van szükség, a fűrész a Power Concept Classic-al kombinálható, amely esetében a kiegészítő csipeszek a többitől függetlenül mozognak, ezáltal egy időben két különböző hosszúságú alkatrészt szabhatunk le.

Az EDGETEQ S-300 élzárógép tulajdonságai óriási versenyelőnyt kínálnak a kis- és középvállalatok számára – különösen a gyakran változó élanyag vastagság mellett. A „2-profil technológia” világújdonságnak számít. Ezzel a technológiával automatikusan válthat 2 profil és egy letörés között. A beállítási idők és a gép hossza lerövidül, a kezelés egyszerűsödik, és ezáltal a költséghatékonyság növekszik.

Ha CNC megmunkálásról van szó, az asztalosok profitálnak a CENTATEQ P-110 sokoldalúságából és nagy teljesítményéből. Az új gépkoncepció a csökkentett beépítési területen – többek között a védősávok és -szőnyegek megszüntetése miatt – és a gépközeli kezelésen alapul.

Koncepció 2: a bútorgyártás hatékony formája

A nagy alkatrész darabszám és a rugalmasság csak két fő jellemzője a Holz-Handwerk-en bemutatott második Homag koncepciónak. Félautomata vágás táblafelosztó fűrésszel- vagy nesting technológiával, összekapcsolva egy nagy teljesítményű élzárógéppel és egy automatizált CNC megmunkálóközponttal, ami hatékony bútorgyártást tesz a „Losgröße-1” fogalomkörében.

Érdekesség lesz többek között a CENTATEQ P-210 gépen bemutatott easyEdge élzáró aggregát és az A-Flex anyagrögzítő asztal. Világújdonságként mutatkozik be a CENTATEQ N-510, amely újradefiniálja a Nesting lehetőségeket.

Ha többet szeretne megtudni, nézze meg az exkluzív világpremiert a Live.HOMAG-on május 31-én.

A CNC felületmegmunkálás tökéletes kiegészítője a DRILLTEQ D-510 korpuszgyártó központ, emellett bemutatkozik a DRILLTEQ V-500 is. Ez utóbbit a 6 tengelyes FEEDBOT D-300 robot szolgálja majd ki.

Fűrész és élzáró – rugalmasabb, mint valaha

A SAWTEQ B-300 Számos extrával mutatkozik be, mint például a materialManager Advanced, a Power Concept Premium, a dustEx és az Advanced rakatolási modul. Az összehangolt megoldások rugalmas és egyszerű munkafolyamatot, valamint megnövelt termelést biztosítanak.

A rugalmasság kulcsfontosságú az élzárás során is. A 16-25m/perc előtolási sebességű EDGETEQ S-500 nagymértékben automatizált és a legújabb a woodCommander 5 szoftverrel van felszerelve. A HOMAG élanyag-asszisztensével kombinálva a kezelők teljes áttekintést kapnak az élanyag készletekről.

Egyre fontosabb: préselés és csomagolás

Egyre több cég támaszkodik a korpuszprésre a bútorgyártásban. A CABTEQ S-250 könnyen használható még a tapasztalatlan személyzet számára is. Egy szabványos korpusz maximális összeszerelési ideje mindössze egy-két percet vesz igénybe. Ezt követően minden termék optimális, személyre szabott védelmet érdemel, melyet a PAQTEQ C-250 kartonvágó gép biztosít.

Koncepció 3: Hatékony tömörfa feldolgozás

Legyen akár ablakgyártó, klasszikus asztalos vagy lépcsőgyártó: A CENTATEQ E-510 a megoldás ajtókhoz, ablakokhoz és lépcsőkhöz – a belépő kategóriától az automatizált cellakoncepcióig. Az íves és ferde élek élragasztására szolgáló powerEdge Pro Duo egységgel felszerelt gép sok cég számára lehetővé teszi a következő lépés megtételét.

CENTATEQ N-510 emelőasztallal az automatikus rakodáshoz és szövetszalaggal az automatikus kiadagoláshoz


A digitális gyakorlópálya: tapasztalja meg az alkalmazások előnyeit

Egy út, öt témakör, végtelen lehetőségek – ez a HOMAG digitális gyakorlópálya. A különböző állomásokon a látogatóknak lehetőségük van online kipróbálni, tesztelni a digitális asszisztensek és alkalmazások előnyeit (felhasználói fiók regisztráció, adatfelvétel, üzemszervezés, vágás optimalizálása, támogatás igénybevétele stb.). Ily módon az asztalosok közvetlenül meggyőződhetnek arról, hogy ezek a megoldások miként segítenek nekik a gyakorlatban.

Várja Önt a Homag-csoport élőben a HOLZ-HANDWERK kiállításon. Ha mégsem tudna eljönni, kövesse az egyedülálló Live.HOMAG-ot.

(x) Lignomat Kft – a HOMAG berendezések magyarországi képviselete

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fa- és Bútoripari Készségtanács újjáalakult

Következő cikk

Leitz Diamaster marók bravúrjai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések