FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A LEITZ HeliPlan lapkás száras marója

Egy marási műveletnek köszönhetően a gyártási folyamat jelentősen lerövidül, lényegesen csökken a pluszban ráfordítandó élőmunka.

A HeliPlan maróval nemcsak az MDF-anyagok, hanem az egyéb műanyag laptermékek marása is kimagaslóan magasabb felületi minőségben valósítható meg.

Ezáltal a gyártási folyamatokra fordított idő optimalizálható, csökkentve a költségeket.

 

A gyártási költségeket tovább optimalizálja, hogy a lapkák négyélűek. Forgatásukkal nincs szükség az idő- és költségigényes szerszámélezésre, így nő az egy szerszámmal végezhető marási folyóméterek mennyisége. A négy vágóélű karbid cserelapkák további előnye, hogy a szerszámtest lényegesen tovább használható, a megfelelő marási minőség fenntartásához elegendő a lapkák cseréje.

 

A szerszám 80–180mm átmérőben elérhető és különösen hatékonyan használhatóak CNC megmunkáló gépek szerszámaként. Az MDF-en kívül hőre lágyuló műanyag laptermékekhez is használhatóak, hiszen Ra <0,8 ľm felületi minőségű megmunkálásra képesek. A szerszám fenntarthatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a szerszámtest többször használható, elegendő a lapkák cseréje minőségi marási felülethez.

(x) Leitz Hungária Szerszám Kft.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fejlesztések a nógrádi és a Bükk-vidéki geoparkoknál

Következő cikk

Fapiac, fakereskedelem változásai – online felmérés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések