FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faipari forgács- és porelszívás Höcker mobil elszívókkal


A faipari gyártástechnológiák kapcsán nagy jelentősége van a hulladékkezelésnek, hiszen a forgács- és porképződés a legtöbb esetben jelen van. A megmunkáló gépek hosszú távú, stabil működése érdekében a keletkező forgácsot és port a lehető leghatékonyabb módon kell eltávolítani a megmunkálási területről.

 

E feladatra temérdek elszívó-berendezés áll rendelkezésre. Egy gyártóüzemben az elszívórendszerek nem termelőegységek, azonban egy folyamatos, megbízható üzem kulcsfontosságú részét képezik és bár nem látható módon, de jelentősen befolyásolják a gépek élettartamát, a megmunkált termék minőségét és a megmunkáló szerszámok éltartósságát is.

Egy-egy gép elszívása egyszerű zsákos kivitelű mobil elszívóval is kivitelezhető, de hatékonyabb megoldás a Höcker Polytechnik GmbH. által gyártott porelszívó berendezések alkalmazása.

A Höcker gyártmányú mobil elszívók (VT, JT szériák) zsákos kivitel helyett zárt lemezszekrénnyel burkoltak, konténerekkel szereltek. E szériák számos más lehetőséget is biztosítanak felhasználóiknak, legyen szó automatikus szűrőbetét-regenerálásról vagy sűrített levegős lefúvatásról, fontos kiemelni az elszívó akár brikettáló préssel való összekötésének a lehetőségét.

A gyártó berendezései automata tűzoltó berendezéssel szereltek, valamint robbanásbiztosak is. Több megmunkáló gép esetén érdemes egy központi elszívórendszer használata, mely megfelelő beállítással egy üzem automatizáltsági fokát magasabb szintre emeli – külső elhelyezésű rendszer esetén egy csarnok helykihasználtságát maximalizálva.

Az elszívó-berendezések telepítésével kapcsolatosan keresse a Höcker Polytechnik magyarországi képviseletét, a Lignomat Kft.-t.

(x) LIGNOMAT Kft.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szlovákia erdészeti minisztere lemondott

Következő cikk

Erdei Utakon Reviczky Gáborral - 76., 2021/22. adás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…