FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Rudolf-tanyán versengtek az erdészek

Egererdő erdészei versengtek Rudolf-tanyán, hogy melyikük képviseli majd a céget az Év Erdésze versenyen.

A koronavírus járvány kezdete óta első alkalommal gyűlt össze az EGERERDŐ Zrt. erdész kollektívája, a Parádfürdői Erdészet területén lévő Rudolf-tanyán. A Bükkből, a Mátrából és a Heves-Borsod dombvidékről érkező kollégák az Év Erdésze verseny elődöntőjén vehettek részt ebben a csodás környezetben.

A 7 erdészetünk szakemberei, a megszokott versenyszámokban mérték össze tudásukat. A megnyitó után a szakmai tesztsor kitöltése következett, amiben a mindennapi munkához szükséges jogszabályokkal kapcsolatos kérdések is szerepeltek. Az elméleti tesztet négy terepi versenyszám követte, melyben mindennapi gyakorlati feladatokat kellett a zöldruhás szakembereknek elvégezni (választékolás, trófeabírálat, fatérfogat becslés, gyérítésjelölés).

A feladatlapok javítása befejeződött, mely szerint egyéniben első helyezést ért el Tóth Sándor, a Felsőtárkányi Erdészet kerületvezető erdésze. Második lett Kiszály Gábor kerületvezető erdész Parádfürdőről, harmadik helyezést ért el Asztalos Lajos kerületvezető erdész, szintén a Felsőtárkányi Erdészettől. Az egyéni helyezések mellett a Felsőtárkányi Erdészet csapatban első helyen végzett.

Az egyéni nyertes – a pénzjutalommellett – továbbjutott az országos versenyre, mely az Országos Erdészeti Egyesület augusztusi Vándorgyűlését megelőzően Bugacon lesz megtartva. Az országos megmérettetés résztvevői az Év Erdésze címért versengenek, mely cím szakmán belül hatalmas elismerésnek számít.

Gratulálnunk a verseny nyerteseinek, díjazottjainak, az országos versenyre pedig kitartó szakmai felkészülést kívánunk!

Forrás: Egererdő
Sz: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

GVH vizsgálja az építőipari áremelkedéseket

Következő cikk

Mecsekerdő: örökerdő. Erdőt hozunk létre, ez a munkánk eredménye



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések