FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újjáépült Fülöp-hegyi kilátó

Újjáépült és újra látogatható Révfülöp ikonikus helyszíne, a 22 méter magas Fülöp-hegyi kilátó, melynek belső csigalépcsője és a teteje a tűz martalékává vált 2020. február 13-án hajnalban.

A 22 méter magas építmény formáját, szerkezetét és anyagát tekintve a Balaton egyik legizgalmasabb kilátója.

A tűz utáni szakértői vizsgálatból kiderült, hogy a tűz nem károsította a kilátó kőszerkezetét. A belső lépcsőtartó oszlopot cserélni kellett, és újra kellett építeni a teraszokat és a teljes faszerkezetet. A kilátót több mint 40 millió forintból építették újra, ebből 20,5 millió forintot fizetett a biztosító, a maradék rész kormányzati támogatásból finanszírozta a település.

A kilátó újraavatása és megnyitása mai napon, július 17-én zajlott a Villa Filip Napok egyik programjaként. A kilátó minden nap folyamatosan nyitva lesz, szabadon és ingyenesen látogatható.

forrás: CsodálatosMagyarország

Kapcsolódó írásunk: Leégett a Millenniumi-kilátó Révfülöpön 2020-02-14

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fa emlékkeresztek országszerte

Következő cikk

Budavári Palota, Szent István-terem



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Vendel Ferenc [86]

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett és felejthetetlen férjem, Vendel Ferenc gyémántdiplomás erdőmérnök az Állami Erdészeti Szolgálat Egri Igazgatóságának…