FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdők Hete a Mecsekerdőnél

2021. október 4-e és október 10-e között zajlik az Erdők Hete. A Mecsekerdő Zrt. fotópályázat meghirdetésével, erdei túrával hívja fel a figyelmet az erdők szerepére, a fenntartható erdőgazdálkodásra.

Az Erdők Hete 1997-ben, az Országos Erdészeti Egyesület által 25 éve indított rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy erdeinket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. Az események az erdészeti erdei iskolák hálózatára és oktatási programjára épülnek.

Idén a fő gondolat a fenntartható erdőgazdálkodás vagy még inkább: az erdő gondozása, fenntartása, gyarapítása, mint fenntartható gazdálkodási forma. A Mecsekerdő október 9-ei, a Remete-rétről induló, Gyere velünk erdőt járni című túraprogramján a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola pedagógusai a Közép-Mecsek számos érdekességével ismertetik meg a résztvevőket, akik az erdei élményeken túl még azt is megtudhatják, az útvonalhoz milyen mondák, történetek, érdekességek fűződnek.

Baranya megye erdei rendkívül változatosak: hegységi, dombsági és síkvidéki erdők megtalálhatók itt, gazdag növény- és állatvilággal. A Mecsekerdő „Négy évszak az erdőben” címmel fotópályázatot hirdet, amelyre az erdő világát, az erdei élet különleges pillanatait, sokszínűségét — növényeket, állatokat, tájakat – és erdei turisztikai látványosságokat – kilátók, pihenők, kisvasút – megörökítő, a Mecsek, a Dél-Zselic és az Ormánság természeti környezetében született képeket vár.

A pályázaton mindenki részt vehet, aki szeretné megosztani erdőjárásának élményeit, legyen az bármelyik évszakban. Egy pályázó akár két képpel is indulhat, a fotók csak e-mailen küldhetők be, 2021. október 19-éig. A beérkezett képeket a Mecsekerdő zsűrizi, a kiválasztottak a Mecsekerdő 2022-es falinaptárában szerepelnek majd, az alkotók pedig nyereményben részesülnek. A pályázat részletei a Mecsekerdő honlapján olvashatók.

forrás: Mecsekerdő Zrt.

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Újra az őslakosoké az ősi esőerdő

Következő cikk

Pusztuló lucfenyvesek helyére őshonos fákStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések