FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer

Az Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer keretein belül már több mint 30 éve zajlik Magyarország erdeinek állapotfelmérése, a változások regisztrálása és a belső folyamatok összefüggéseinek megismerése.

Az EMMRE – alrendszereinek sokrétű kutatómunkája által – fontos szerepet vállal a változások okainak feltárásában és a prognosztikai célú elemzések összeállításában. Az évek során a rendszer mind struktúrájában, mind a vizsgálatok módszertanát illetően számos változáson, fejlesztésen ment keresztül, melyek lehetővé tették az ugyancsak változó igényekhez és szakpolitikai elvárásokhoz való alkalmazkodást.

Az Erdők hete programsorozat kapcsán a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya weboldalára most feltöltésre került digitális kiadvány – a korábbi években már megszokott módon – bemutatja az EMMRE alrendszereit, az általuk végzett munka főbb elemeit, és beszámol a legfontosabb aktualitásokról. A leporelló által átfogó képet kaphatunk az erdeink ökoszisztémáját az elmúlt időszakban leginkább érintő problémákról és változásokról.

forrás: NFK Erdészeti Főosztály

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Zöld Nemzeti Bajnokok pályázat

Következő cikk

Makkgyűjtő diákpolgármester-jelöltek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések