FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kiserdőből rengeteg!

Aukcióra bocsátották a 4000 km – 400 fa kihívás világjáró és madárlátta, Sall Fanni képzőművész által festett biciklistáska díszét, bekeretezve.

A kihívásról:
Békés Zoltán, az xforest.hu egyik alapítója, a 10 millió Fa, valamint a Nyimi Öko Közösség együttműködésével indította útjának a 4000km – 400fa kihívást, és egyben Zoli útnak is indult Szeptember 1-én biciklivel Budapestről Lisszabonba. A terv szerint október hatodikáig, 36 napon át tartó utazása egyik célja a kerékpáros közlekedés és életforma népszerűsítése volt a Co2-kibocsátás csökkentése érdekében. A másik pedig az út során egy 400 fából álló, a Nyimi Öko Közösség területére álmodott, s a télen a 10 millió Fa támogatásával elültetendő liget-erdő számára szükséges összeg összegyűjtése. Száz fa már az indulásnál rendelkezésre állt, az ehhez szükséges 1000 EUR-t, az xforest.hu biztosította. A vállalkozás célja: a maradék 3000 EUR összegyűjtése volt közösségi adományokból.

Az út minden szempontból sikeres volt, Zoli a kitűzött időben célba ért és a tervezett összeg is összegyűlt. De a Nyimi Ökoközösség 20 hektáros területén persze jóval több fát is el lehet és kell is ültetni és immár korosabb fákra gyűjtünk, hogy a lehető legtermészetesebb erdőt tudjuk létrehozni. Minden beérkező 100 euró (36.000 Ft után) elültetünk egy újabb nagy fát december elején, amely alkalomra az összes támogatót is szeretettel látjuk.
A licit tehát 2 nagy fa árával indul.

Bízunk benne, hogy a kiserdőnkből aztán majd egy nagy RENGETEG lesz.
Támogasd a törekvéseinket licitálással, vagy akár egy kisebb hozzájárulással, a közösségi adománygyűjtés még folytatódik a https://gogetfunding.com/4000km400trees/?lang=hu oldalon és persze gyere el velünk ültetni!!!

forrás: vatera

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gyűrűfű a túléléséért küzd

Következő cikk

Kormos Ernő élete és munkássága



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések