FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ültessünk jobb levegőt!

A Procter&Gamble Magyarország újabb felelősségvállalási kampányában a MyForest Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal együttműködve 1 hektár erdő telepítését tűzte ki célul az országban.

A klímaváltozás napjaink egyik legfontosabb kihívása, ami mellett nem mehetünk el szótlanul. Az üvegházhatású gázok főként emberi, ipari tevékenységek negatív hozadékai és Földünk melegedésének okozói. A fák és erdők segítenek megkötni ezeknek az üvegházhatású gázoknak egy részét, ezért kiemelten fontos szerepük van a Föld túlmelegedése elleni küzdelemben. Ugyanakkor az ipari civilizáció kezdete óta eltűnt az erdőknek közel a fele és a fennmaradt erdőségek már nem képesek magukban megkötni az emberi tevékenység által kibocsátott növekvő szén-dioxid mennyiséget, mely folyamat a globális felmelegedéshez, és e folyamat végén az emberi civilizáció pusztulásához vezethet.

Minden egyes elültetett fa, minden új hektár erdő kiemelkedő jelentőségű!

A fák az oxigéntermelésen felül megkötik az emberi tevékenységek által kibocsájtott szén-dioxid egy részét, és hozzájárulnak a hőmérséklet szabályozásához. 1 fa élete során 20 millió köbméter levegőt tisztít meg, és évi 1 ember oxigénigényét fedezi. A zárt fás területek akár 5-6 fokkal is hűthetik a környezet levegőjét. Általános nagyvárosi tendencia, hogy míg az autók száma nő, a fáké csökken. Budapesten évente mintegy 15-20 000-rel több az autó az utakon, ezzel párhuzamosan 2000 fával csökken a faállomány. Ez a tendencia komoly problémát jelent, hiszen 1 autó éves szén-dioxid kibocsájtását 30 fa képes megkötni.

Ősszel tervezik telepíteni a Procter&Gamble első hazai erdejét

A Procter&Gamble Magyarország újabb felelősségvállalási kampányában a MyForest Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal együttműködve 1 hektár erdő telepítését tűzte ki célul az országban. 1 hektár erdő zárt állományban 1 év alatt 70-100 tonna szennyeződést közömbösít. A MyForest kalkulációja alapján minden földi lakosra számítva nagyjából 200 fát kellene ültetni, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők számát, és így hozzájáruljunk a globális felmelegedés lassításához.

A MyForest egy olyan kezdeményezés, amely először Magyarországon, majd nemzetközi szinten kíván platformot létrehozni a földön található erdők számának megduplázása érdekében, ezzel támogatva a globális felmelegedés megfékezését. Az általuk elültetett fákat 10 évig utógondozzák a megfelelő fejlődés és növekedés biztosításáért és gondoskodnak róla, hogy min. 50 évig ne lehessen kivágni őket.

Most te is segíthetsz!

Az erdőtelepítéshez bárki hozzájárulhat: október 1. és november 30. között az Auchan, Kifli.hu, Metro, Penny, Rossmann, Spar és Interspar valamint a Tesco üzletek és online webshopok valamelyikében a megadott időszakban bármely P&G termék vásárlása után (Ariel, Lenor, Jar, Pampers, blend-a-med, blend-a-dent, Naturella, Always, Discreet, Pantene, Head&Shoulders, Aussie, Herbal Essences, Mr. Proper, Gillette, Ambi Pur, Old Spice, Tampax, Bear Fruits, Oral-B, Swiffer) a vállalat  a hazai élőhelytelepítést támogatja, amelynek keretében több ezer fa elültetése a cél. Minden egyes elültetett fa, minden új hektár erdő kiemelkedő jelentőségű a levegőszennyezés csökkentése szempontjából. A résztvevő üzletekről további információ a program weboldalán található.

A problémák megoldása globális összefogást igényel, de emellett mindannyiunk felelőssége, hogy a saját környezetünkben bevezetett apró változtatásokkal és szokásokkal hozzájáruljunk a károk mérsékléséhez és élőhelyünk megóvásához.

A Föld a mi otthonunk, óvjuk meg közösen!

forrás: HVG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gazdaságátadási szerződés - új jogintézmény érkezik

Következő cikk

Minimálbér változás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések