FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítási Program a NEFAG Zrt-nél

Az Országfásítási Program keretein belül működő Településfásítási Program második ütemének lezárultát követően, 24 ezer sorfa került kiosztásra a pályázatot elnyerő települések között. A pályázó települések 19 fafaj közül választhattak. A NEFAG Zrt. működési területén belül 24 település pályázott eredményesen.

A nyertes települések minimum 10 db, maximum 30 db közötti mennyiséget igényelhettek. A minisztérium teljes ültetési csomagot biztosít minden településnek. A csomag tartalmazza a nagyméretű földlabdás sorfa mellett annak tárolásához, védelméhez, szállításához, és az ültetéshez szükséges eszközöket (mint támasztó karó, mulcs és favédő rács).

Több településen a közelmúltban megtörtént a faegyedek szakszerű elültetése, és a fennmaradóknál is rövid időn belül megtörténik az elhelyezés. A NEFAG Zrt. egy-egy munkatársa minden esetben jelen van az adott eseményen, ezzel szavatolva az ültetés szakszerű menetét. A települési Önkormányzatok és a Társaság között az együttműködés zavartalan, rendszeresen kapunk pozitív visszajelzéseket. Kollégánk az esemény során bemutatja az ültetés szakszerű lebonyolításának menetét, elhelyezi a rögzítőkarókat, és a rögzítőszalagot, majd kitűzi a Településfásítási Program jelölőszalagját.

Hazánk erdősültsége évről-évre növekszik, mely folyamatnak új lendületet adott az utóbbi két évben zajló Országfásítási Program. A fával borított területek hozzájárulnak a települések környezeti állapotának javulásához, és ezáltal a lakosság fizikális és mentális egészségének fenntartásához.

Tegyünk együtt egy zöldebb jövőért!

forrás: NEFAG Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

3+1 társasjáték a természetről és a biodiverzitásról

Következő cikk

Fatermékek a globális biogazdaságban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések