FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútorgyári üzemcsarnok fejlesztés

Egy több mint 640 millió forintos program keretében épít és hajt végre összetett fejlesztést a bútorgyártással foglalkozó mohácsi Sella&Decor Kft. a Magyar Multi Program 321 millió forintos támogatásának köszönhetően – közölte a cég az MTI-vel.

A társaság közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Magyar Multi Program III. felhívásán elnyert támogatás új gyártócsarnok építését, gépek vásárlását és egyedi, vállalkozásfejlesztési tanácsadási szolgáltatások igénybevételét teszi lehetővé.

Az idén őszig megvalósuló fejlesztések részeként a vállalat a meglévő mohácsi üzemcsarnoka mellett új gyártócsarnokot épít, amelyben elsősorban az új üzletágként laminált bútorok gyártása folyik majd.   

A kapacitásbővítés és technológiai korszerűsítés érdekében korszerű, új munkafolyamatok elvégzésére is alkalmas gépeket vásárolnak, egyebek mellett a gyártás során keletkező hulladékfából fűtési célokra alkalmas brikett téglák gyártására alkalmas berendezést is.

A fejlesztés részeként a vállalat hosszú távú fenntartható növekedését szolgáló, cégre szabott pénzügyi és szervezetfejlesztési tanácsadást is igénybe vesznek.

A közlemény szerint a Magyar Multi Program komplex fejlesztésével a cég infrastrukturális ellátottsága javul, a társaság gépparkja korszerűsödik, továbbá erősödik a menedzsment; mindezek stabil működéshez, a bevételek és a bérek növekedéséhez, a munkahelyek megtartásához járulnak hozzá – írták.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az elmúlt két évben 20-25 ember foglalkoztató, 163 millió forintos saját tőkével rendelkező Sella&Decor Kft. 2020-ban 688 millió forintos nettó árbevétel mellett 44 millió forintos eredményt, míg egy évvel korábban 654 milliós bevétel mellett 52 millió forintos profitot ért el.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőfürdő-vezető képzés indul

Következő cikk

Háromoldalú együttműködés a Pilisborosjenő körüli természeti környezet védelmében



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…