FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Európai Bútorszövetség ülésezett

2021. szeptemberében a Salone del Mobile nemzetközi kiállítás alkalmából Milánóban gyűltek össze az Európai Bútorszövetség (EFIC) képviselői . Az igazgatói ülés házigazdája az Olasz Bútorszövetség volt (FederlegnoArredo). Szövetségünket Mikó Gábor főtitkár képviselte.

Az ülésen különleges vendégként részt vett Andrea Di Carlo, az EUIPO ügyvezető igazgatóhelyettese, az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának képviselője, aki az az EUIPO 2020-2025-ös stratégiai tervével kapcsolatos együttműködési lehetőségekről, valamint a formatervezési minták oltalmával kapcsolatos intézkedésekről tájékoztatta a jelenlévőket. Az ülés során az EFIC tagjai hangsúlyozták, hogy a bútoripari termékeket meg kell védeni a hamisítással szemben, az iparágat pedig a tisztességtelen versenytől, hiszen a formatervezés iparágunk egyik kulcsfontosságú aspektusa, és az immateriális tartalmak védelme továbbra is prioritást élvez.

Az elnökség továbbá olyan kulcsfontosságú témákat vitatott meg, mint például a különböző tagállamok bútoripari ágazatai a nyersanyagok elérhetőségével kapcsolatos problémák, valamint az iparágra gyakorolt negatív hatások enyhítését célzó uniós szintű intézkedések.

A megbeszélést az európai szintű kiemelt ügyek megvitatása követte, beleértve a körkörös gazdasággal kapcsolatos kezdeményezéseket, melyek várhatóan nagy hatással lesznek a bútorgyártás, -fogyasztás és -felhasználás módjára.

A SuperSalone kapcsán közzétett sajtóközlemény az EFIC honlapján olvasható.

***

A FABUNIO képviseletében Mikó Gábor főtitkár a Szövetség elnökségi és ágazati szakértő tagjaival együtt vett részt az eseményeken. Ennek keretében a szakvásáron és a Milan Design Week-en szerzett tapasztalataikat az EFIC elnökségi ülésen elhangzott irányokkal összevetve, a helyszínen szerveződött munkacsoportként nyílt lehetőség a Szövetség lobbi és felvilágosító tevékenységének, stratégiájának kidolgozására az elkövetkezendő időkre.

A programon való részvételre a VÁGJBELE!–pályaorientáció, életpályamodell és élethosszig tartó tanulás a bútorgyártás ágazatban című, GINOP-5.3.5-18-2018-00072 azonosítószámú pályázat keretei között volt lehetőségünk.

forrás: FABUNIO

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Pozitív az osztrák bútoripar mérlege

Következő cikk

Fenntartható bútoripar?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések