FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútorgyári beruházás Nemesnádudvaron

Több mint 755 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében automatizált festőüzemmel bővítette bútorgyártó kapacitását a nemesnádudvari Vertex Bútor Kft. – közölte a cég az MTI-vel.

A társaság közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert közel 340 millió forint támogatást önerővel kiegészítve bővítették Bács-Kiskun megyei telephelyüket. A beruházásnak köszönhetően a cég már képes sorozatgyártásban is előállítani festett fronttal rendelkező bútorokat.     

A cég a Magyar Multi Program segítségével 123 munkahelyet tudott megőrizni.     

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a nemesnádudvari Vertex Bútor Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2020-ban 4,1 milliárd forint, míg a 2019-es üzleti évben mintegy 2,4 milliárd forint volt. A cég árbevételének mintegy 70 százaléka külföldi értékesítésből származik. A vállalat adózott eredménye 2019-ben 300 millió forint, míg 2020-ban több mint 1 milliárd forint volt.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Megalakult a Zöldinnovációs Építésgazdasági Kerekasztal

Következő cikk

Az SPI "horizontális kerettel" rendelkező irányelv lesz.Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések