FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

TEAM 7: 2021. eredményes volt

A TEAM 7 Világ favázszerkezetével és a zöldtetővel nyűgöz le; Renderelés: Matulik Architekten

A TEAM7 természetes faanyagokat gyártó vállalat az elmúlt évről bő +6%-os növekedést jelentett. Az árbevétel 107 millió eurót tett ki. Az új TEAM 7 világ a TEAM 7 élményt még kézzelfoghatóbbá és érzékelhetőbbé teszi.

A TEAM 7 természetes (tömörfa) bútor gyártó 2021-re pozitív mérleget tud felmutatni. A Riedben lévő vállalat az előző évet hat százalékos pluszban, 107 millió eurós forgalommal zárta. A nyereség a TEAM 7-nél is beruházást jelent. Beruházás: 2024-ig 37 millió euró folyik be Riedben a TEAM 7 világba, a zöld gyárba és a digitalizációba.

Fenntarthatóság, design és technológia

A vállalat következetesen fenntartja a helyi kézművesség iránti elkötelezettségét, valamint a fenntarthatóság, a formatervezés és a technológia terén mutatott innovatív erejét. A TEAM 7 termékcsalád a lakás minden területét lefedi, beleértve a konyhát is, és 86 százalékos hányaddal több mint 34 országba exportálnak. Az ökológiai prémium bútorok iránti növekvő kereslet kielégítése érdekében a TEAM 7 folyamatosan beruház a fenntartható termelésbe. A vállalat 2017 és 2019 között már mintegy 25 millió eurót fektetett be a bővítésbe.

Az építkezés 2022. februárban kezdődik. Fotó: TEAM 7
A vállalat történetének legnagyobb beruházása

Most a TEAM 7 egy lépéssel tovább megy a vállalat történetének legnagyobb beruházásával. 2024-ig 37 millió eurót fektetnek be különböző projektekbe – ebből 24 millió eurót csak a TEAM 7 Világba. A fenntartható fából készült új épületben, amely a márkagyártó székhelyén, 6.100 négyzetméter nettó alapterületen épül, a TEAM 7 filozófiája láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik. A tervek szerint 2023 áprilisában fejeződik be. A TEAM 7 ugyanakkor a zöld gyár bővítését is folytatja.

Dr. Georg Emprechtinger tulajdonos és ügyvezető igazgató: “A fenntarthatóság olyan kihívás, amellyel nap mint nap szembe kell néznünk. Az új technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy egyre inkább optimalizáljuk az energia- és erőforrás-hatékonyságot, hogy folyamatosan csökkentsük ökológiai lábnyomunkat.”

Ebből a célból új fatüzelésű fűtőmű és korszerű gyártócsarnok épül 2024 közepéig. Ez is bizonyítja a TEAM 7 elkötelezettségét a székhelye iránt. A vállalat összesen 730 embert foglalkoztat, ebből 604-et Ausztriában, és 31 gyakornokot is foglalkoztat. A gyártó a fától (az erdei fától: Baum) a kész bútorig a teljes értékláncot ellenőrzi, és következetesen a tartósságot szem előtt tartva gyárt.

Emprechtinger így folytatja: “A prémiumgyártás mindig kézműves gyártás is. A TEAM 7 egyedi gyártású bútoraink kiemelkedően magas minőségét csak saját értékteremtésünkkel tudjuk ilyen szinten megvalósítani. Az anyagok kiválasztásától és feldolgozásától kezdve a mesteri kézműves munkáig, amely a bútorainkat jellemzi.”

Ezen túlmenően a TEAM 7 ilyen módon rugalmas, és saját erejére támaszkodik, amikor ellátási láncot érintő kérdésekről van szó. Ez bizonyítja a magas szintű szállítási megbízhatóságot és stabilitást. A Riedben és a Pramban várható beruházásokkal a nemzetközileg sikeres márka most még környezetbarátabban és differenciáltabban pozicionálja magát.

Forrás: wohninsider.at, amely pedig a team7.at alapján (MM)

Kiegészítés:

Csak összehasonlításként: TOP 100 bútorgyártó vállalkozás Magyarországon 2020 (FATÁJ 2021-07-20) Tehát 2020-ban az első 100 legnagyobb magyarországi bútoripari vállalkozás összesített árbevétele mintegy 180 Md Ft (kb 507 millió Euró) volt. Tehát a TEAM 7 egymagában annyi, mint az összes hazai első 100 ötöde, s közel kétszer akkora, mint a legnagyobb hazai bútorgyártó vállalkozás. (MM)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Pfiffer Bútor FeHoVa meghívója

Következő cikk

Ezerarcú fa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…