FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Berci és a balatonfenyvesi kisvasút

A „Berci és a balatonfenyvesi kisvasút” című mesekönyvünk országos sajtóbemutatóját a Balatonfenyves Gazdasági Vasút végállomásán tartottuk meg 2022. május 20-án, péntek délután.

Kisvonatozni mesés!

Kedves mozdonyok és hangulatos kocsik pöfögnek szerte az országban, különleges tájakon. A Kispöfögők mesekönyv-sorozat főszereplői a hazai erdei vasutak mozdonyai, akik mindig izgalmas kalandokba keverednek, emellett pedig megmutatják az óvodásoknak és a kisiskolásoknak a térség látnivalóit, növény- és állatvilágát, sőt még történelmét is.

A kalandos mesék világában a gyermekek nemcsak remekül szórakozhatnak, hanem észrevétlenül szerezhetnek tudást hazánk erdeiről, a kisvasutak működéséről, történelmünkről és kulturális értékeinkről.
Örömmel mutatjuk be mesekönyv-sorozatunk negyedik kötetét Berci és a balatonfenyvesi kisvasút címmel.

Köszönjük a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának, Keresztes Péter úrnak, hogy nemcsak szakmailag támogatta mesekönyvünket, hanem azt is, hogy az eseményen megjelent és beszéde mellett ő vezette a mozdonyt, amivel a média munkatársait élményutazásra vittük a Nagyberekbe.

Keresztes Péter, Fotó: Csontos Péter

Köszönjük a MÁV Zrt. szakmai támogatását és Biber Anett szóvivő kedves jelenlétét is.

Nagyon sokat segítettek a Balatonfenyves Gazdasági Vasút munkatársai is szerzőnknek és illusztrátorunknak.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei is jelentősen hozzájárultak, hogy megismerjük a tájegység növény- és állatvilágát, köszönet érte!

Az idén 140 éves Gyomai Kner Nyomda által készített keménykötéses, cérnafűzött, csodálatos nyomatú kötetet öröm kézbe venni!

forrás: Kispöfögők

kapcsolódó cikkek:
Miki és a lillafüredi kisvasút – új kiadvány gyermekeknek (2018-05-10)
Rezét gőzös és a gemenci kisvasút (2018-09-26)
Bendegúz és a Gyermekvasút
(2019)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőtűz közeli közösségek védelme

Következő cikk

BKIK-FABUNIO együttműködés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…