FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

MOME – cél a karbonsemlegesség

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem célja, hogy 2030-ra Magyarország első nettó karbonsemleges felsőoktatási intézményévé váljon. A zöld átállást az Innovációs és Technológiai Minisztérium is aktívan támogatja.

Az intézmény 2022-től teljes tevékenységét a fenntarthatóság elveivel összhangban szervezi, hogy működését tíz éven belül karbonsemlegessé tegye. A zöld átállás az egyetem működésének minden területét érinti a hatékonyabb energiafogyasztástól a hulladék csökkentésén át a papírmentes adminisztráció bevezetéséig, de a campuson kívül megvalósuló klímavédelmi projektekben való aktív szerepvállalásra is kiterjed.

A terv megvalósításán a MOME együtt dolgozik az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM). A szaktárcával kötött stratégiai megállapodásban a felek rögzítették szándékukat közös, a fenntartható működést támogató kutatás-fejlesztési projektek elindítására és ahhoz kapcsolódó pályázati tevékenységre. Az együttműködésnek az is célja, hogy a jó gyakorlatokat más hazai felsőoktatási intézmények számára is elérhetővé tegyék.

forrás: Hype&Hyper

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A fa fenntartható felhasználása

Következő cikk

Oroszországból és Fehéroroszországból az invázió befejezéséig nincs FSC-anyag



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések