FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Örökös Ökoiskola a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum

Az ökoiskola hálózat Magyarországon az Országos Közoktatási Intézet (OKI) kezdeményezésére, Dr. Havas Péter, az OECD ENSI magyarországi nemzeti koordinátora szakmai irányításával és vezetésével 2000 márciusában jött létre 22 intézményi taggal, az oktatásért felelős minisztérium támogatásával.

Ennek a folyamatnak a részeként 2005-tôl lehet pályázni az Ökoiskola cím elnyerésére, amire minden évben közösen ír ki pályázatot az oktatásért és a környezetvédelemért felelős minisztérium.

2012 óta már az Örökös Ökoiskola címet is megkaphatják azok az intézmények, melyek korábban már legalább hat évig az Ökoiskola cím birtokosai voltak, és a harmadik pályázatukat így adják be.

Iskolánk 2015-ben adta be első Ökoiskola pályázatát, melyet el is nyertünk, majd következett 2018, a következő pályázat éve. Ezen is sikeresen túljutottunk, így megnyílt az út előttünk az Örökös Ökoiskola címpályázatra is, melyet idén, a 2021/2022-es tanévben elnyertünk.

„A Cím viselésével Hazánk, Magyarország és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződésüket nyilvánítják ki. Az Ökoiskola, és kiemelten az Örökös Ökoiskola cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen tanulóik számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, valamint aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetíthetik.”

forrás: Kiss Ferenc Erdészeti Technikum

Előző cikk

Erdészeti innovációs díj

Következő cikk

LX. FAGOSZ Fakereskedelmi Konferencia, március 29. - frissítveStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések