FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

300 millió dolláros faépítési program Ausztráliában

Fotó: Clean Energy Finance Corporation

Az ausztrál kormány megbízásából a Clean Energy Finance Corporation (CEFC) 300 millió dolláros programba fektet be, amelynek célja a tömeges faépítés ösztönzése az ausztrál ingatlanszektorban.

A szövetségi kormány bejelentette, hogy fokozottan támogatja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású faanyag felhasználását az építőiparban, támogatva ezzel a munkahelyeket és a gazdasági tevékenységet, miközben csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A faépítési program célja az építéssel kapcsolatos kibocsátások csökkentése, a hagyományos építőanyagok környezetbarátabb alternatíváját nyújtva. A CEFC egy kutatás során megállapította, hogy az építőipar szemléletének átalakítására van szükség ahhoz, hogy a gazdaság egészére kiterjedő átmenetet lehessen megvalósítani a nettó nulla kibocsátásra.

A 300 millió dollárt Ausztrália-szerte projektekbe fektetik be, beleértve a kereskedelmi irodákat, a kiskereskedelmet, az ipart, az egészségügyet és az oktatást. A finanszírozás többlakásos lakások, idősek lakhatása és diákszállások számára is rendelkezésre állhat. Bizonyos körülmények között kedvezményes finanszírozás is rendelkezésre állhat.

A CEFC szerint a támogatható projekteket eseti alapon bírálják el, és olyanok lehetnek, amelyek:

  • alacsony szén-dioxid-kibocsátású, mesterséges fatermékeket használnak nagyszabású építkezésekben;
  • megfelelő anyagforrással, akkreditációval és megtestesült szén-dioxid-kibocsátási eredményekkel rendelkeznek;
  • 20-75 millió USD CEFC-adósságfinanszírozást igényelnek;
  • kereskedelmileg megbízhatóak, tükrözve a CEFC szigorú beruházási követelményeit;
  • és megfelelnek a CEFC befektetési politikájának, iránymutatásainak és kockázati megközelítésének.

Ian Learmonth, a CEFC vezérigazgatója így nyilatkozott: “A fát generációk óta használják az építőiparban. A faipari termékek innovációi új lehetőségeket teremtettek a faszerkezetű építés nagyobb projektekben alkalmazására, ami azonnali és hosszú távú környezeti előnyökkel járhat. Az új faépítési programunk segít finanszírozni ezt az átállást azáltal, hogy a tulajdonosokat, fejlesztőket és építtetőket arra ösztönzi, hogy projektjeikben alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású, rétegragasztott fatermékeket használjanak. A CEFC komoly tapasztalatokkal rendelkezik az új piaci fejlesztések finanszírozásában, a nagyszabású napenergia-fejlesztésektől kezdve a tiszta technológiával foglalkozó induló vállalkozásokig. Izgatottan várjuk, hogy ezt a szakértelmet a fenntartható építésbe is bevihessük.”

A 2012-ben alapított CEFC ausztrál kormányzati tulajdonú intézmény, amely az ausztrál nettó nulla kibocsátásra való áttérés beruházásainak felgyorsítására törekszik.

Forrás: panelsfurnitureasia.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Új üzemcsarnokot épít az Alex Fémbútor Kft. Zsámbékon

Következő cikk

Autópálya híd felújítás fából, Kanadában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések