FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Eredményes 2021 – Gyulaj Zrt.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az előző évtizedekhez hasonlóan 2021. évben is gondoskodott a rá bízott állami erdővagyon tartamos kezeléséről, védelméről, gyarapításáról, a fenntartható fejlődés biztosításáról, az erdő és a nemzetközileg is kiemelkedő minőségű vadállomány biológiai egyensúlyának fenntartásáról, javításáról.

A 2019. évben kialakult, a fakereskedelmet érintő stagnáló piaci környezet, valamint a 2020. év elején berobbant új típusú koronavírus járvány, és mindezeknek 2021. évre áthúzódó kedvezőtlen hatásai a gazdálkodás körülményeit alapjaiban nehezítette meg, azonban mindezen negatív külső tényezők ellenére a Társaság az elvárt és tervezett eredményen felüli teljesítéssel zárta a 2021-es gazdasági évet. Mindezek mellett jelentős mértékű beruházásokat hajtott végre ingatlanok, műszaki gépek és jármű fejlesztések terén, valamint ökoturisztikai fejlesztések kapcsán is. A fejlesztéseken belül kiemelkedő a klímaváltozás erdőket érintő hatásaira való felkészülést elősegítő, 2019. óta egyedülálló mértékben megkezdett és folyamatosan végzett tevékenységünk, amely a szárazságtűrő őshonos, a tolnai tájhoz is kötődő fafajok megőrzésére és a szaporítóanyag bázisok megvédésére és létesítésére irányul. A 2021. évben erdőtelepítési tevékenységével új, megszülető erdőket hozott létre olyan földterületeken, ahol korábban nem erdő volt, növelve ezzel Tolna megye és Magyarország erdősültségét, ezzel is harcolva a klímaváltozás pusztító hatásai ellen, segítve az erdők pozitív hatásainak és erdők szolgáltatásainak segítségével az emberek életminőségének javulását.

A Gyulaj Zrt. Tolna megyében csak a működési területén több, mint negyven település lakóinak életére nyújtott pozitív hatást az erdők fenntartásával, az ökológiai rendszerek védelmével, és sokaknak helyben munkahelyek biztosításával.

A Részvénytársaság a 2021. évi tevékenység végzése során árbevételét a tervezett és az elvárt szint felett realizálta, amely árbevétel 66,61%-a erdőgazdálkodásból, 28,06%-a vadgazdálkodásból és a 4,14%-a vállalkozói tevékenységből származik, mely mellett az 1,19% árbevételű ökoturisztikai tevékenységet is finanszírozni, célszerűen fejleszteni lehetett, nagyon sok ember örömére.

A Gyulaj Zrt. a munkavállalói létszámát megtartotta, tőkeerősségi és likviditási mutatói kedvező képet mutatnak, a nyereséges működés hatására a jövedelmi pozíciója erős maradt.

A színvonalas szakmai feladatvégzés mellett 2021-ben is sokat tett a táj- és vidékfejlesztés, a lakosságmegtartás, a környezetvédelem, a természetvédelem, a környezettudatos nevelés, és a társadalom rekreációs igényeinek kiszolgálása tekintetében.

forrás: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Megújult a Békés megyei erdészeti központ

Következő cikk

Minden tiltás ellenére, lángba borul az erdő!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések