FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Famodifikáló üzem végleges bezárása

A Lunawood finnországi Hammaslahti egységének termelési tevékenysége 2018 vége óta szünetel. A termelés újraindítása jelentős beruházásokat igényelne, ezért a Lunawood úgy döntött, hogy véglegesen leállítja a termofa gyártását Hammaslahtiban.

A Lunawood termelési kapacitása a Hammaslahti termelési egység bezárása után is 160 000 m3/év. A Lunawood termelése Iisalmi és Kaskinen települések melletti üzemekben történik, amelyeket az elmúlt években szintén folyamatosan fejlesztettek különböző beruházások révén.

Kaskinen

“A növekedésünk továbbra is erőteljes, és tovább erősítjük mind a Lisalmi, mind a Kaskinen fafeldolgozó üzemünket. Stratégiánkkal összhangban mindkét gyár támogatni fogja a vállalat növekedését az elkövetkező években. A Hammaslahti gyárterület és a berendezések számára aktívan keressük az új tulajdonost” – mondta Matti Lehmuskorpi, az üzemeltetésért felelős alelnök.

Lisalmi

Az Oy Lunawood Ltd. innovatív úttörő a fa termikus módosításában.

szerk: Tóth János, forrás: lesprom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

JESZ kreditpont-vadászat

Következő cikk

JAF Akadémia



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések