FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

BDML kerekasztal-beszélgetés

A Magyar Divat & Design Ügynökség és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében létrejött Budapest Design Material Library a világ leginnovatívabb és legkorszerűbb anyagmintáit mutatja be a hazai és régiós közönség számára.

Találkozzunk a Budapest Design Material Library első önálló kerekasztal-beszélgetésén!

A világhírű Material Connexion tagjaként folyamatosan frissülő adatbázissal és kreatívipari eseményekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel és workshopokkal várja az érdeklődőket.2022. június 16-án kerül megrendezésre a könyvtár első kerekasztal-beszélgetése, ahol a Material Connexion hazai vonatkozásairól lesz szó. Mindannyian szeretnénk olyan házban élni, olyan munkahelyen dolgozni, olyan tárgyakkal körül venni magunkat, amelyek jól funkcionálnak, esztétikusak, és a legkevésbé károsak a környezetünkre. A jelenlegi kutatások alapján a felhasználók 55 %-a örömmel választana alternatív bőrből készült termékeket, a Z generáció tagjainak 90 %-a pedig elengedhetetlennek tartja, hogy a nagyvállalatok felelősséget vállaljanak a környezeti, illetve társadalmi problémák megoldásában.
Ebből a néhány adatból is észrevehető: az innovatív és fenntartható anyaghasználat a termékfejlesztés során ma már alapvetés.

A beszélgetés főbb témakörei:
A felhasználói igények jelentős mértékben átformálódtak az elmúlt évtizedekben, de hogyan reagálnak minderre a gyártók és designerek (és maga a piac is)?
Mit tehet egy fiatal tervező, ha azt szeretné, hogy anyagkísérletei valós fizikai formát öltsenek, később pedig akár termékké is váljanak?
Merre induljon egy kísérletező kedvű designer a műhelyasztal mellől, hogy megtalálja azokat a potenciális gyártókat, akik nyitottak lesznek innovatív ötleteire, akár a nemzetközi piacon is?


A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Kárpáti Judit Eszter – DLA interdiszciplináris textilművész, a MOME Innovációs Központ kutatója
Losonczi Áron – okleveles építészmérnök
Szakács Barnabás – Viaplant, alapító


Moderátor:
Sipos Máté – a designisso.com társszerkesztője


A beszélgetés 2022. június 16-án 18:00-kor kerül megrendezésre, a MOME UP 4. emeleti 402-es termében.

Az esemény ingyenes, azonban a részvétel a limitált férőhelyek miatt regisztrációköteles, melyet a https://forms.gle/VhLyAiqnvPX5Axop8 űrlap kitöltésével lehet megtenni.

forrás: BDML

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

JAF Akadémia - folytatódik

Következő cikk

Binderholz újabb CLT üzemet épít



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…