FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Békés megye is zöldül

A Településfásítási Program tavaszi ültetési időszaka a felénél jár, amelynek köszönhetően országos szinten 19 megyében, 364 településen 10 ezer fát helyeznek el a földbe.

Az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Nagyszénáson és Csanádapácán is részt vett a közösségi faültetéseken. Utóbbi helyen az Agrárminisztérium  kezdeményezésére szőregi rózsatöveket ajándékozott a helyi plébániának, a Katolikus Karitasz öngondoskodó programjának köszönhetően pedig vetőmagot kapott egy család.

Erdős Norbert államtitkár elmondta, hogy a Katolikus Karitász hosszú évek óta húszféle zöldségvetőmagot ad a rászoruló családoknak, és szakmai segítséget is nyújt a növények termesztéséhez. Idén 2600 családot ajándékoznak meg vetőmagokkal, országosan több mint 14 millió forint értékben.

Az államtitkár beszédében kitért arra is, hogy az Agrárminisztérium másfél évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszusra készülve 3000 darab a hungarikumok közé választott, magyar szentekről elnevezett – szőregi rózsatövet juttat el a Kárpát-medence magyar nyelvű plébániáiba és kolostoraiba. Kiemelte, a világjárvány miatt ez a terv csak részben valósulhatott meg, a programot viszont most a Katolikus Karitász segítségével tovább viszik és hatszáz rózsatövet osztanak ki. 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Agrárminisztérium tovább folytatja az egész országra kiterjedő fásítási programját. A 2020-ban indult 10 ezer fő alatti lélekszámú települések számára elérhető Településfásítási Program két ütemében, 1350 helyszínen 36 ezer sorfát ültetnek el a helyi önkormányzatok és a civil szervezetek. Az akció az Országfásítási Program része, amelynek hosszú távú célkitűzése, hogy 2030-ra 27 százalékra nőjön az ország fával borított területe- emelte ki Erdős Norbert.

A program részeként Csanádapácán 30 amerikai hársot, Nagyszénáson a fürdő területén 7 fát ültettek el. Az elnyert többi 23 fával a község további területeit fogják zöldíteni. 

forrás: AM Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Francia FAÉPÍTÉSZETI Fórum

Következő cikk

Az örökerdő-gazdálkodás specialitásai - szakmai továbbképzés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések