FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

BKIK-FABUNIO együttműködés

A kamara és a Fabunio összehangolja a fa-, és a bútoripari kis- és középvállalkozások gazdasági támogatását is és a szakmák népszerűsítésében is nagyobb fokozatra kapcsolnak.

Az megállapodásnak köszönhetően a kamara és a Fabunio közösen dolgozik majd a szakképzés és az általános edukáció, valamint a verseny-, program- és kiállításszervezés terén. A kooperáció tovább segíti a kamara részvételét a hazai egyetemekkel való szakképzési és dizájn témájú együttműködésekben, emellett összehangolja a szakember utánpótlást érintő intézkedésekkel kapcsolatos rendszerszintű szakmai javaslattételt is, beleértve az MKIK ágazati készségtanácsával való egyeztetéseket.

A szakember utánpótlás folyamatosságának biztosítása érdekében a Fabunio kiemelt segítséget nyújt a BKIK részére a szakoktatók és tanulók faipari cégekhez történő eljuttatásának szervezésében, a hallgatói és oktatói képzések tematikájának elkészítésében, egyes módszertanok bevezetésében, valamint a képzési és kimeneti követelmények (KKK) és programtantervek (PTT) felülvizsgálatában. Mindemellett a Fabunio saját eszközeivel is segíti a szakember képzés fiatal tehetségeinek kiválasztására szolgáló, a BKIK által támogatott Skills Junior versenysorozatot. A munkaerőhiány hosszú távú enyhítésének érdekében a BKIK a fa-és bútoripari Ágazati Képző Központok régiónkénti létrehozásában is részt vehet majd.

A megállapodás szerint a BKIK mindezeken túl összefogja az ágazat budapesti és pest megyei duális képzőhelyeit és ágazati munkacsoportot hoz létre. A fórum a szakképzésben felmerült problémák, akadályok megvitatását, valamint az ezzel kapcsolatos javaslatok továbbítását szolgálja majd az MKIK által irányított ágazati készségtanácsa felé.

A BKIK Pályaorientációs irodája emellett a fa- és bútoripari szakmákat is tovább népszerűsíti.

forrás: BKIK – FABUNIO

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Berci és a balatonfenyvesi kisvasút

Következő cikk

Vizsgaremek kiállítás Zuglóban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések