FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VELUX pályaorientációs napja

Pályaorientációs napon látogattak el csütörtökön a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium 5. osztályos tanulói a VELUX fertődi telephelyére.

A dán gyökerekkel rendelkező VELUX Cégcsoport piacvezető tetőtéri ablakgyártó vállalat, fertődi és fertőszentmiklósi telephelyén közel 1100 munkatársat foglalkoztat. 

A továbbtanulási, pályaválasztási döntés előkészítése az iskolai évek kiemelt része, amely nagymértékben meghatározza a későbbi életpálya alakulását. Az elmúlt években korlátozott volt a lehetőség diákok fogadására, de idén a VELUX Magyarország Kft. szívesen vállalta ezt a felkérést, mert fontosnak tartja a fiatal generáció bevezetését a munka és az ablakgyártás világába. 

„Több diákunk szülei is a VELUX-nál dolgoznak, így már szülői értekezleten felmerült részükről az ötlet, hogy látogassunk el a gyárba a tanulókkal. Örültünk a lehetőségnek. Nagyon jól felépített, tartalmas, figyelemfelkeltő és érdekes programot kaptunk a vállalattól” – mesélte Németh-Biacsics Anita osztályfőnök, aki a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium 5. osztályos tanulóival érkezett a VELUX fertődi telephelyére. 

A program kezdetén a diákok megismerkedhettek a vállalat több mint 36 éves történetével, valamint a cég tevékenységi körével. Az egyik legérdekesebb rész az volt számukra, amikor saját szüleik meséltek a munkájukról, kiemelve az egyes tantárgyak fontosságát a szakmájukban, hogy a tanulók megértsék, miért fontos az adott tananyagok magasabb szintű elsajátítása. Mivel a VELUX nagy hangsúlyt fektet az informatikai biztonságra a mindennapi munkában, ezért az előadók fontosnak tartották, hogy a gyerekek is kapjanak megfelelő tájékoztatást arról a rengeteg veszélyről, amit a mobiltelefonok és az online tér használata rejt, erről a vállalat informatikai munkatársa, Friebert Anett tartott nekik előadást. Szó volt többek között a védekezésről az online térben, az internetre fel- és letöltött fájlok veszélyeiről, és a minél erősebb jelszó létrehozásához is kaptak tippeket a diákok. 

A pályaorientációs nap másik felében a szigorú biztonsági szabályok betartása mellett a diákoknak lehetőségük volt megnézni a termelést, megismerkedni az ablakkészítés teljes folyamatával, a robotok és gépek működésével. A nap zárásaként megírhatták és beadhatták életük első álláspályázatát a VELUX-hoz, hiszen lehet, hogy egyszer közülük kerülnek ki a vállalat későbbi munkavállalói. 

forrás: KISALFÖLD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Van-e szerepe a bioszférának a klíma és a fenntarthatóság válságában?

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 166., 2023/08.Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések