FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fejlesztések a Faktum Bútornál

Magyar Multi Program – A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása tárgyú (GINOP_PLUSZ-1.1.2-21) pályázati kiírásra a Faktum Bútor Kft. GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00011 azonosító számon pályázatot nyújtott be „Telephelyfejlesztés, technológia fejlesztés és hatékonyságnövelés a Faktum Bútor Kft.-nél” címmel.

A kedvezményezett a projekt megvalósítására 222,02 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország központi költségvetési előirányzatából, társfinanszírozásban.

A projekt keretében fejlesztendő tevékenység az egyéb bútor gyártása azért, hogy a kedvezményezett Faktum Bútor Kft. Európa meghatározó bababútorgyártó márkája legyen.

A 2022 tavaszán induló, a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projektben a Faktum Bútor Kft. bővíti és korszerűsíti eszközparkját, a raktározás zavartalan működése tekintetében készáru raktár épül, illetve a logisztikai kiszolgálás támogatására és fejlesztésére kültéri betonozás valósul meg. Az új eszközök növelik a gyártási kapacitást, az új készáru raktárcsarnok pedig a megnövekedett gyártási kapacitás által generált raktárkapacitás növekedési igényét elégíti ki. Mindezek együttesen támogatják a piaci részesedés növelését, mely a vállalkozás alapvető stratégiai célja

A 222,02 millió forint európai uniós támogatás segítségével eszközbeszerzés, raktárépítés és infrastrukturális fejlesztés valósul meg.

A Faktum Bútor Kft. a projektet Újszentivánon, a Szigeti utca 15. (hrsz. 538) szám alatt valósítja meg.

forrás: Faktum Bútor

Előző cikk

Leitz Diamaster marók bravúrjai

Következő cikk

Az erdő a fagazdálkodási ágazat alapja



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések