FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

300 fős leépítés a Wellisnél

A vállalat az ukrajnai háború, az Európát sújtó energiaválság és a globális gazdasági nehézségek következtében csökkenő megrendelések miatt kényszerült átszervezésekre és leépítésre.

A Wellis Magyarország Zrt. dabasi üzemében leépítik a medencegyártás egy részét, ezért az ott dolgozó 950 munkavállalójából 300-tól megválik a vállalat. Az átszervezés részeként Dabason a fejlesztési részleg kibővítésével egy új fejlesztési és szolgáltatási központot alakítanak ki, és továbbra is Dabason lesz a magasabb szaktudást igénylő swim spa termékvonal gyártása. A vállalat tájékoztatása szerint mindent megtesz, hogy segítse az érintett dolgozókat, gondoskodó programot indít számukra. 

Az átszervezés után a dabasi központ létszáma mintegy 650 fő, a vállalat magyarországi alkalmazottainak száma pedig több mint 1300 lesz.

Az utóbbi években a Wellis Európa vezető masszázsmedence-gyártójává vált, majd sikeresen lépett be az amerikai piacra. A lendületes növekedést az ukrajnai háború, az Európában kibontakozó energiaválság és a globális gazdasági nehézségek vetették vissza. Mára mintegy felére esett a kereslet, ezért üzleti tervének kiigazítására, átszervezésekre és leépítésre szánta el magát a vállalat, ez hosszú távon biztosítja a stabilitását.

A Wellis Magyarország Zrt. az európai piac legnagyobb élménymedence-gyártója. A 2003-ban alapított, százszázalékos hazai tulajdonú vállalkozás két magyarországi gyártóegységében összesen ötvenezer négyzetméteren állít elő hidromasszázs-medencéket, ellenáramoltatós úszómedencéket, hozzájuk tartozó termotetőket és medence-oldalburkolatokat. A vállalat számos újítással és szabadalommal képviselteti magát a masszázsmedence-piacon. A tavalyi évet 38,4 milliárd forintos nettó árbevétellel és 3,8 milliárdos profittal zárta.

forrás: vg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Milliárdos károkat okoznak a horvát bozóttüzek

Következő cikk

Tűzifa export-korlátozás előkészület



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…