FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gerinckímélő okos szék készül

Irodai és otthoni gerinckímélő “okos székekkel” szeretne belépni a nemzetközi piacra a Vas megyei Halastón alapított Gaálhab Kft., elképzeléseik valóra váltásához a magyar kormányzat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban több mint 141 millió forint pályázati támogatást nyújtott – közölte a cég.

Saját fejlesztésű, Calm Spine Furniture bútorrendszerüket magyar és nemzetközi szabadalommal, és dizájn oltalommal szeretnék védeni, emellett pedig növelni kívánják meglévő matrac és bútorgyártási kapacitásaikat is – írták a közleményükben.

A Vas megyei Halastó községben található, teljes egészében magyar családi tulajdonban lévő vállalkozás alapjait Gaál Zoltán 1989-ben  egyéni vállalkozóként rakta le, folytatásaként 1997-ben jött létre a Gaál Szivacsfeldolgozó Kft, amely 2011-től a Gaálhab Szivacsfeldolgozó Kft. nevet vette fel.

Alapításuktól kezdve a fő tevékenységük a poliuretán hab feldolgozása volt, beszállítói lettek több hazai a kárpitos bútorgyártóknak, párnagyártóknak, valamint a csomagolóiparnak – fűzték hozzá.

A Gaálhab Kft-nél jelentős innovációs tevékenység zajlik, amelyet az elemes ülőbútor rendszerek fejlesztésében szeretnének kiterjeszteni. Terveik között szerepel egy megfizethető közép és felsőkategóriás ülőgarnitúra család kifejlesztése és piaci bevezetése – jegyezték meg a közleményben.  

A több mint ötven embert alkalmazó vasi cég az elmúlt öt évben, évente nettó 700 millió forint körüli árbevételt ért el, 2021-ben pedig árbevételük már meghaladta a 800 millió forintot, nyereségük pedig a 2020-as 13,6 millió forintról 54 millió forintra emelkedett – közölték.

A cég által felvett hitelek és egyéb kötelezettségek a folyamatos fejlesztés mellett is 390 millió forintról 285 millió forintra csökkent, miközben saját tőkéjüket 350 millió forintról 405 millió forintra növelték.

A Gaálhab Kft. ugyancsak a GINOP-ban 2018-ban humánerőforrás fejlesztésre 34,9 millió forint, informatikai rendszerük fejlesztésre 16,6 millió forint pályázati támogatást nyert el – tájékoztattak.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tűzifa ára Németországban is nő

Következő cikk

Nem látni az épületfától az erdőtStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…