FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz Kecskemét külterületén

Nagy erőkkel, a vízhiánnyal küzdve oltják a tűzoltók azt a tüzet, amely Kecskemét külterületén, Matkópusztánál keletkezett csütörtök délután. Mintegy 70 hektáron lángol a fenyves. Kiemelt (5-ös) riasztás van érvényben. Este 8 óráig 15 településről összesen 21 tűzoltóautó és 81 tűzoltó érkezett a helyszínre, de folyamatos az erősítés.

2022.07.15. 07:21
Csütörtök estére sikerült megakadályozni annak a tűznek a továbbterjedését, amely Kecskemét külterületén ütött ki még tegnap délután. Egy több mint ötszáz hektáros területből mintegy hetvenhektárnyi területen gyulladt meg a fenyves és a száraz aljnövényzet. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a tűzoltók, tizenöt településről összesen huszonegy járművel nyolcvanegy tűzoltó vonult ki. A munkálatok, amelyekben erdészeti szakemberek is részt vesznek, ma is folytatódnak.

2022.07.14. 20:33
Mintegy hetvenhektárnyi területen ég a fenyves és a száraz aljnövényzet Bács-Kiskun megyében, Kecskemét külterületén. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a tűzoltók, tizenöt településről összesen huszonegy járművel nyolcvanegy egység vonult ki. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, több órás munkával akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A tűzoltási munkálatokat erdészeti szakemberek, valamint két erőgép is segíti.

2022.07.14. 16:44
Nagy erőkkel oltják a tűzoltók azt a tüzet, amely Kecskemét külterületén keletkezett csütörtök délután. Mintegy negyven hektáron lángol a fenyves a Matkó tanyánál. A tűzesethez a kecskeméti, a dabasi, a kunszentmártoni, a kisteleki, a csongrádi, a szentesi, a szolnoki és a kiskunfélegyházi hivatásos, a lajosmizsei és a kerekegyházi önkormányzati, valamint a maléti önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva oltják a lángokat.


Úgy tudjuk, hogy egy 500 hektáros erdőből jelenleg mintegy 70 hektár ég. Információink szerint az erdő a KEFAG Zrt.-hez tartozik.

A tűzoltók, akárcsak a tegnapi, soltszentimrei tűznél, itt is drónokkal pásztázzák a területet, hogy felderítsék a tűzfészkeket.

A munkát erőgépek és terepjárók is segítik, sokan lapáttal vesznek részt az oltásban. Óriási problémát jelent a vízhiány. A tűzesethez a kecskeméti, a dabasi, a kunszentmártoni, a kisteleki, a csongrádi, a szentesi, a szolnoki és a kiskunfélegyházi hivatásos, a lajosmizsei és a kerekegyházi önkormányzati, valamint a maléti és a ballószögi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva oltják a lángokat – közölte a katasztrófavédelem.

Facebook Wath video a tűzről: https://www.facebook.com/watch/?v=1202101293664452&t=6

“A tűzoltók, az önkéntes tűzoltók mellett traktorosok és családok is vonultak ki a helyszínre lapátokkal, hogy segítsenek és egy emberként megszüntessék a tüzet. Sok szomszéd ott van a helyszínen, köztük a férjem és apósom is, hogy segítsék a profik munkáját” – írta a Facebookon az egyik kommentelő.

forrás: Katasztrófavédelem, KecskemétiLapok

1 megjegyzés

Hozzászólások lezárva.

Előző cikk

CEPI: EP ITRE szavazott a RED III-ról

Következő cikk

Nemzetközi érdeklődés övezi a Soproni Egyetem modellváltását



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…