FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hatalmas tűz volt Piliscsabán

Valószínűleg kerti bográcsozás következtében pusztított nagy területen tűz kedden Piliscsabán. A lángok átterjedtek a közeli erdő aljnövényzetére, egy raklapüzemre és egy fűrészportárolóra is – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-t.

Az OKF ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország egész területén. Tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén tilos.

A kerti sütögetés nem tiltott ugyan, ám csak fokozott odafigyeléssel tanácsos ilyen tevékenységet végezni – hívták fel a figyelmet -, mert a nagy hőségben a növényzet könnyen meggyulladhat.

A közlemény szerint, az idén már 11 500 szabadtéri tűzesethez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit, az országos tűzgyújtási tilalom életbe lépése óta, vagyis július 2. óta pedig majdnem hétszázszor. A legtöbbször Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében csaptak fel szabadtéren a lángok.

A tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni – ismertették.

Azt is közölték, hogy a piliscsabai tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárásban tisztázza.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az EUSTAFOR és a CEPI kritizálja a COM ENVI jelentését az erdőirtás és erdőpusztulás kockázatairól

Következő cikk

Erdőtűz Soltszentimre mellett



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…
Tovább

Gyászhír – Varga János [93]

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Varga János vasdiplomás erdőmérnök, a Közép-Somogyi Állami Erdőgazdaság egykori munkatársa elhunyt. Varga János aranyokleveles erdőmérnök…