FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz Albániában

Július 25-én lobbant fel az az erdőtűz, amely közel negyven hektárnyi területen pusztított Ndershen faluban, az Orosh közigazgatási egységben. Július 26-án a helyzet elszabadult, veszélybe sodorva a falu háztartásait. A tűz jelentős területen terjedt el, és a földi erőkkel nem lehetett eloltani.

Berat, Shoder, Lezhe, Elbasan és Durres megyében 6 erdőtűz volt folyamatban.

A tűzoltók és a katasztrófaelhárító csapatok hosszú órákat dolgoztak a zord terepen, hogy eloltsák a lángokat.

Kritikus volt a helyzet a Mirdita megye Orosoh közigazgatási körzetében található Ndershen faluban, ahol a terepviszonyok miatt még a helikopterek számára is nehézkes volt a beavatkozás a levegőből.

A mentőcsapatok mindazonáltal a földön folytatták erőfeszítéseiket, hogy a tűz ne érje el az otthonokat és a lakott területeket.

A Polgári Vészhelyzetek Országos Műveleti Központja által közzétett adatok szerint az adott időszakban egy nap alatt összesen 26 erdőtűzről érkezett jelentés, de a legtöbbjüket szerencsére sikerült elszigetelni.

EFFIS Heti összesített leégett területek – Albánia (2022-08-25)

szerk: Tóth János, forrás: Euronews, ERCC, EFFIS


Előző cikk

Nyír rétegelt-lemez eredete aggályos lehet

Következő cikk

EU támogatás erdőtűz oltáshozStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…