FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Német barkácsüzletek energia-felhasználás csökkentő ötletei

A németországi barkácsáruházak már reagálnak az energiaellátási válságra, és mérlegelik az őszi és téli lehetséges forgatókönyveket. “Válság idején korábban elképzelhetetlen megoldási lehetőségeket is át kell gondolni és figyelembe kell venni” – mondja Dr. Peter Wüst, a BHB ügyvezetője.

Dr. Peter Wüst

Amint az a LebensmittelZeitungban (ÉlelmiszerMagazin) a BHB (Lakberendezési, Építőipari és Kertészeti Kereskedelmi Szövetség) ügyvezető igazgatójával, Dr. Peter Wüsttel készült interjúban olvasható, egyes üzemeltetők még a nyitvatartási idő rövidítésén vagy akár üzleteik ideiglenes bezárásán is gondolkodnak.

A BHB szóvivője, Jörn Brüningholt a diy szerkesztőségének megkeresésére megerősítette ezeket a kijelentéseket, de hangsúlyozta, hogy nem országos szintű tervekről van szó, és nem is a nagy piaci szereplőkről, akikhez kertészeti központok tartoznak. Ugyanakkor teljesen érthető, hogy az emberek azon gondolkodnak, hogyan reagáljanak egy közelgő gázveszélyhelyzet esetén. A szövetség szerint egyeseknek ilyenkor egyszerűen nem marad más választásuk, mint korábban bezárni vagy ideiglenesen teljesen bezárni. Így fűtési és villamosenergia-költségeket lehetne megtakarítani, tette hozzá Wüst. A kerthelyiségek lezárását is fontolóra veszik, többek között azért, mert a téli hónapokban kevés mozgás van ott. Az áremelkedés azonban nem csak az energiaellátás területén jelentkezik; jelenleg különböző nyersanyagok drágulnak.

Emellett az interjú során hangsúlyozta a barkácsáruházak rendszerszintű jelentőségét. A barkács-áruházak fontos kapcsolattartási pontok, ha az ember otthonának energiatakarékos átalakításáról van szó.

szerk: Tóth János, forrás: HolzForum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

FAGOSZ elnök - interjú

Következő cikk

Német felmérés a fahasznosításról



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések