FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Ősi erdőre bukkantak Kínában

Ősi, ritka fákból álló erdőt fedeztek fel a kínai Csianghszi tartomány egyik hegyvidéki területén – írja az MTI. A Taxus mairei nevű tiszafa 2,5 millió éve él a Földön, a növényt Kínában az államilag szigorúan védett fajok közé sorolják.

A Taxus mairei elnevezésű növényfaj 2,5 millió éve él a Földön. Kínában az államilag szigorúan védett fajok közé sorolják a tiszafák nemzetségébe tartozó tűlevelű növényt – írta az MTI Xinhua hírportál alapján.

A Taxus mairei egy mesterségesen szaporított egyede

A vadonban talált populáció több mint 3000 példányból áll. Egyes fák több mint 1200 évesek – mondta el Csung Hszin, a sanghaji Chen Shan Botanikus Kert illetékese. A legnagyobb fa törzsének kerülete körülbelül háromméteres – tette hozzá.

Ven Csü, a Csianghszi tartománybeli erdőgazdaság igazgatóhelyettese elmondta, hogy a Taxus mairei főleg olyan hegyvidéki területeken él, ahol bőséges vízkészlet és sűrű növényzet található.

A tengerszint feletti magasság, a talaj minősége és a levegő páratartalma is jó élőhelyet teremt a Taxus maireinek abban a régióban, ahol felfedezték.

A vadőröket és a helyi lakosságot is mozgósították a ritka fafajta közös védelmére.

forrás: index 08-25

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nyugdíjas-találkozó Lengyel-Annafürdőn

Következő cikk

Faanyagok az építészetbenStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések