FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újabb francia erdőtűz

250 hektár fenyőerdő égett le Franciaországban vasárnap, a mentési munkálatokban négy tűzoltó sérüléseket szenvedett. William Borelly, a tűzoltóság szóvivője a France Info hírrádiónak nyilatkozva arról beszélt, hogy a déli Gard megye Aubais települése határában rendkívüli erővel tombol az erdőtűz a heves széllökések és a száraz időjárás miatt.

A polgári védelem szerint mintegy háromszáz tűzoltó küzd a lángok megfékezéséért.

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren közölte, hogy négy tűzoltó megsérült a munkálatok közben, kettőjüket égési sebek miatt kezelik.

Midi Libre, Aubais polgármestere pedig arról számolt be, hogy számos családot és hatvan lovat kellett kitelepíteni a vidékről. Elővigyázatosságból egy közeli autópályát is le kellett zárni.

Franciaország idén már a harmadik hőhullám felé tart, a megyékben ezért fokozott készültséget rendeltek el lehetséges erdőtüzek miatt. Az ország déli felén mindemellett több bozóttűz miatt is riasztották a tűzoltókat.

Az Arles várostól északra található Beaucaire településén például hárman könnyebben megsérültek, köztük egy tűzoltó. Tizenöt hektár terület és két lakóépület vált a lángok martalékává.

MTI grafika

forrás: napunk.sk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ellenőrzés alatt a cseh erdőtűz

Következő cikk

Klasszis TopDesign 2022



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…
Tovább

Gyászhír – Varga János [93]

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Varga János vasdiplomás erdőmérnök, a Közép-Somogyi Állami Erdőgazdaság egykori munkatársa elhunyt. Varga János aranyokleveles erdőmérnök…