FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Olaszországban is erdőtűzek tombolnak

Már több napja küzdenek a tűzoltók Toszkánában kitört erdőtűz megfékezésén. A környéket evakuálták, több száz embert kellett kimenekíteni. Az északkelet-olaszországi lángok átterjedtek Szlovéniára és fennállt a veszélye, hogy áram és víz nélkül marad Trieszt városa – írta a Reuters.

Szerdán a toszkániai Lucca városának közelében hétfőn este kitört tűz tovább égett, és már mintegy 650 hektárnyi erdőt pusztított el. 300 embert kellett kimenekíteni és több üzemanyagtartály is felrobbant.

Olaszország-szerte erdőtüzek ütöttek ki ezen a héten, miközben a hőmérséklet folyamatosan emelkedik. Kilenc városban érvénybe lépett a legmagasabb hőségriadó. Csütörtökön ez várhatóan 14-re emelkedik, beleértve Rómát, Milánót és Firenzét is.

Az előrejelzések szerint a hőmérséklet ezen a héten eléri a 40 Celsius-fokot az ország északi és középső részén, valamint a déli Pugliában, Szardínia és Szicília szigetein. 

Az északkeleti Friuli Venezia Giulia önkormányzata arra készült, hogy az egész régióra kiterjeszti a tűzriadót a kedden a Horvátországgal és Szlovéniával határos Carso térségében kitört tűzvész után.

A lakosságot arra kérték szerdán, hogy maradjanak bent az erős füst miatt, az állami tulajdonú Fincantieri vállalat pedig bezárt egy 3000 főt foglalkoztató üzemet az adriai Monfalcone kikötővárosban.

Miközben a tűz átlépte a szlovén határt, négy, a lángok által veszélyeztetett falu lakóit is felszólították otthonuk elhagyására – számolt be az olasz sajtó.

Trieszt polgármestere, Roberto Dipiazza azt mondta egy helyi csatornának, hogy a körülbelül 200 000 lakosú város egyes részei hamarosan leállíthatják az áramellátást és ez hatással lesz a vízellátásra is, mert a szivattyúk nem fognak működni.

forrás: hvg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Interjú Wilheim Gáborral, a FABUNIO elnökével

Következő cikk

Erdőtüzek Franciaországban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…
Tovább

Gyászhír – Varga János [93]

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Varga János vasdiplomás erdőmérnök, a Közép-Somogyi Állami Erdőgazdaság egykori munkatársa elhunyt. Varga János aranyokleveles erdőmérnök…