FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Cégek természetbarát működése, az üzlet zöld jövője

Inspirációt keres ahhoz, hogyan dolgozzon ki egy olyan tervet, amely üzleti vállalkozását elindítja egy fenntarthatóbb jövőhöz vezető úton? Csatlakozzon egy virtuális kerekasztal-beszélgetéshez az üzleti vállalkozások jövője szempontjából kulcsfontosságú természet-pozitív hozzáállásról (a VELUX és a WWF rendezésében), 2021. október 5-én, közép-európai idő szerint de. 10:00-től 11:15-ig

Kedves Érdeklődő!

Ma már megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a globális felmelegedés,a klímaváltozás rohamos ütemben zajlik, amit mi, emberek is a bőrünkön érzünk. Az utolsó pillanatban vagyunk, ha el akarjuk kerülni a felmelegedés legpusztítóbb következményeit.

“A folyamatos hőmérsékletnövekedés következtében a globális hőmérséklet lassan kritikus szintet ér el. Az éghajlatváltozás világszerte érzékelhető, rohamos ütemben zajlik és egyre nagyobb mértékű” – jelentette ki az IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change [Éghajlatváltozási Kormányközi Testület]) Hatodik értékelési jelentésének (Sixth Assessment Report) 2021 augusztusában való kiadásakor. Sokan közülünk sajnos már most is saját bőrükön érzik a globális felmelegedés következményeit.

Itt az ideje a cselekvésnek: annak, hogy tegyünk valamit az éghajlatváltozás ellen, ha el akarjuk kerülni a globális felmelegedés legpusztítóbb következményeit. De hogyan léphetünk tovább az elképzelésektől a tényleges cselekvés irányába? Mit tehetünk azért, hogy visszafordítsuk ezt a riasztó tendenciát és hogy utódainkra egy olyan bolygót hagyjunk, amelyen 30 év múlva és azt követően is érdemes lesz élni?

Merítsen inspirációt gyakorlati internetes szemináriumainkon azzal kapcsolatban, hogy milyen cselekvési lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére. A WWF (World Wide Fund for Nature [Természetvédelmi Világalap]), az SBTI és a VELUX Group összefogtak, hogy megosszák a tudományos alapú célok kitűzésének terén szerzett tapasztalataikat és intézkedéseket hozzanak egy fenntartható jövő biztosítása érdekében.

Tájékozódjon arról, hogyan kezdheti el a célok kitűzését, hogyan alapozhatja elképzeléseit és cselekvési tervét tudományos információkra és hogyan érheti el, hogy vállalata minden tagja elkötelezett legyen és előrelépjen egy éghajlati és természeti szempontból pozitív jövő elérése irányába.

Ingyenes online eseményünkön megtudhatja, vállalati szinten Ön mit tehet a fenntartható működésért és közös jövőnkért: a WWF, az SBTI és a VELUX Csoport megosztják Önnel a tudományon alapuló célkitűzések és gyakorlati lépések terén szerzett tapasztalataikat.

Miért érdemes részt vennie az eseményen?

A kerekasztalon felvázoljuk, hogy miért fontos az üzleti életben is lépéseket tenni az éghajlat- és környezetvédelem érdekében; elmagyarázzuk, hogy a tudományos alapú célkitűzések rendszere hogyan segítheti a fenntartható működés elérését, a VELUX példáján keresztül pedig bemutatjuk a zöld átállás gyakorlati megvalósítását.

– A vállalatok felelőssége, avagy hogyan lehet ma „zölden” működni a vállalati szektorban?
(Előadó: Sipos Katalin, WWF Magyarország, igazgató)

– Hogyan lehet beépíteni a tudományon alapuló célokat a vállalati működésbe?
(Előadó: Szilágyi Artúr, WWF Magyarország, éghajlatvédelmi szakértő)

– Életre szóló karbonsemlegesség – miért és hogyan változtatja meg a VELUX természetvédelem iránti elkötelezettsége a teljes üzleti tevékenységét és gondolkodásmódját?
(Előadó: Őz Beáta, VELUX Magyarország, ügyvezető)

Moderátor: Litkai Gergely

Csatlakozzon Ön is, regisztráljon az eseményre!

forrás: MTI-OTS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

küchenwohntrends & möbel austria, Salzburg

Következő cikk

Új építésügyi műszaki irányelvek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések