FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zöldgazdasági szakember képzés

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara exkluzív Zöldgazdasági szakember képzést indít minden olyan, a környezetét és szakmáját tudatosan építő vállalkozónak, aki a már érzékelt klímaváltozást figyelembe véve tervezi végezni tevékenységét, jövőbeni fejlesztéseit, beruházásait.

Tudja Ön, hogy az előrejelzések szerint

  • 2050ig nyáron 1,4 – 2,6 OC-os, ősszel 1,6 – 2 OC-os hőmérséklet emelkedés várható?
  • a nyári napok száma az évi 66 napról 87-89 napra fog nőni?
  • a hőségnapok száma 2050-ig 3,6-10 nappal növekszik?
  • nyáron a csökkenő vízmennyiség mellett egyre hosszabb ideig nem számíthatunk csapadékra?
  • a nyári meleg és a szárazság eredménye a felszíni vizek átlaghőmérsékletének lassú növekedése lesz?

Miért fontos erről tudni egy vállalkozásnak?

A gazdálkodó szervezeteknek a jövőbeni fejlesztéseik során ezeket a változásokat figyelembe véve kell a beruházásaikat megtervezni. Az éghajlatváltozás közvetett módon befolyással lesz az épületekre, egyéb infrastruktúrákra és azok környezetére, közvetett módon pedig hatással lesz a termelési tényezőkre, termékekre, alapanyagokra, keresletre és egyes iparágakban, pl. az élelmiszeriparban a minőségre is.

Amennyiben ezen információkat a fejlesztések során a vállalkozások figyelembe veszik, elkerülhetik a nem várt károkat, illetve helyes alkalmazkodás esetén még piaci előnyhöz is juthatnak. Alkalmazkodáson az éghajlatváltozás hatásai ellen való megfelelő felkészülést és előrelátást is értjük.


A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara exkluzív Zöldgazdasági szakember képzést indít minden olyan, a környezetét és szakmáját tudatosan építő vállalkozónak, aki a már érzékelt klímaváltozást figyelembe véve tervezi végezni tevékenységét, jövőbeni fejlesztéseit, beruházásait.

Magyarország a klímaváltozás okán az egyik legjelentősebben érintett égövben van, ezért jelentős lokális éghajlatváltozás megy végbe.

Ahhoz tehát, hogy vállalkozásunk egyáltalán alkalmazkodni tudjon a változásokhoz és további környezetkárosítás nélkül állítson elő terméket vagy szolgáltatást, ismerni szükséges a zöldgazdaság módszereit, új technológiát, eszközeit és alapanyagait.

A Zöldszakember képzés résztvevői   

  • reális képet kapnak a klímaváltozás aktuális helyzetéről,
  • megértik azt, hogy a zöldgazdaság elveinek használatával hogyan és miért járulnak hozzá a globális klímaváltozás által okozott hatások lassításhoz és a kibocsátások csökkentéséhez,
  • megismerik azokat a környezetvédelmi szempontokat, amelyeket a munkájuk során az alapanyag kiválasztásától és hulladékká válásig figyelembe kell venniük,
  • a klímaváltozás okozta elvárásoknak megfelelően tudják elvégezni feladataikat, illetve tudják elkészíteni a terméket, vagy a szolgáltatást ennek megfelelően tudják végezni.
  • a hagyományos anyagok elhagyása után korszerű, környezetbarát anyagokkal, technológiákkal egyaránt magas szinten tudnak minőségi munkát végezni,
  • tudásuk a gyakorlati elvek és módszerek megismerése mellett kiterjed a szabályozásokra is, és megadja a felkészüléshez szükséges források elérésének módját.


A Zöldgazdasági szakember képzés óraszáma:
24 óra

A képzés intenzitása: 4×6 tanóra (heti egy alkalom, péntek, 8:30-13:15 óra)

Tananyagegységek:

  • Zöldgazdaság alapjai (Zöldgazdaság fogalma, területei, jövője, Klímaváltozás okai és hatása az éghajlatra, Klímaváltozás modellezésének módszerei, Üvegházhatású gázok és jellemzőik, Klímapolitika, Klímaváltozás hatásai Magyarországon az EU ban és globálisan, Települési klímapolitika, fenntartható város, okos város a klímaváltozással összhangban, Magyarország Zöldgazdasági politikája 2050-ig, Körforgásos gazdaság, Karbon lábnyom számítás, ÜHG gázok kibocsátás-csökkentésének lehetőségei, Klímakockázat elemzés, mint jövő, Egyéni felelősség és feladat vállalkozó és magánember esetében, Informatika és MI szerepe a zöldgazdaságban, Társadalmi válaszok a klímaváltozásra, Gyakorlati jó példák a zöldgazdaságban)
  • Források (Pénzügyi források eredete, szétosztás módja globálisan és a EU-ban, Hazai pályázati források vállalkozásoknak, Sikeres pályázat szempontjai a fenntarthatóság jegyében)


Oktatók:

TanAttila1 Tan Attila klímavédelmi és környezetvédelmi szakértő  Tóth Attila small brightTóth Attila IT-Project Manager,
Minero-IT Hungary Kft. ügyvezető helyettes
 LukovszkiJános kicsi2Lukovszky János pályázati menedzser,
Luko-Peritó Kft.
ügyvezető
  Ekkehardt P kicsiEkkehardt Philipp számviteli, kontrolling és fenntarthatósági szakértő,
Change Consul EP Adviser Kft. ügyvezető

A képzés díja:

  • a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagdíjhátralékkal nem rendelkező önkéntes tagjainak*: 49 000 Ft+áfa (br. 62 230 Ft)
  • Nem önkéntes kamarai tagok (regisztrált vállalkozások) részére: 61 000 Ft+áfa (br. 77 470 Ft)

*A kamarai regisztráció nem jelent kamarai tagságot. A kereskedelmi és iparkamaránál a tagság továbbra is önkéntes.

A képzési díj befizetését a képzés kezdete előtt 7 nappal, átutalással várjuk a 10915008-00000009-21320012 számlaszámra. A jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha a képzési díj kiegyenlítésre került.

Az őszi képzések kezdési időpontjai:  

  • szeptember 30. (a képzés utolsó napja: október 21.)
  • október 28. (a képzés utolsó napja: november 18.)
  • november 25. (a képzés utolsó napja: december 16.)


A képzés – a 11/2020. (II.7.) Korm.rendelet alapján – Tanúsítvány kiadásával zárul.

Amennyiben a Zöldgazdasági szakember képzésre jelentkezni kíván, jelentkezését elektronikusan ide kattintva teheti meg:

JELENTKEZÉS

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Felnőttképzési tevékenység engedélyszáma: E/2021/000040,
Felnőttképzési tevékenység bejelentés száma: B/2021/000705.

forrás: BKMKIK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Vezetőváltás a VELUX csoportnál

Következő cikk

Magyarország erdeinek összefoglaló adatai 2021



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések