FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bababútorban verhetetlen

Négy új termékcsaláddal mutatkozott be a szeptemberi, Kölnben megrendezett, nemzetközi szakmai mustrán az újszentiváni Faktum Bútor Kft. A bababútoraival hazai viszonylatban piacvezető cég letisztult, modern vonalú, saját tervezésű és gyártmányú termékeit kínáló új katalógusával lehengerelte a külföldi piac képviselőit. Azóta alig győzik a munkát.

Az 1994-ben egy szegedi, kézifűrésszel és vasalóval felszerelt, műhelynek használt garázsból indult családi vállalkozás. Ma már 50 munkatárssal együtt, mintegy 4 ezer négyzetméteren a legmodernebb berendezések segítségével állítja elő 60 százalékban külföldön értékesített bababútorait.

Felnőttkorig elkísér

A Faktum Bútor – kezdeti cégfilozófiáját követve – rendre olyan termékcsaládot dob piacra, amely nem csak 0-8 éves korig szolgálja ki a kicsiket: mire a gyermek eléri a kiskamasz kort, meglévő bútorai átalakításával, illetve azok kiegészítésére ifjúsági bútorokat is kínál számára egészen a felnőtt korig, mindvégig biztonságos és barátságos világot teremtve szobájába.

LOOP White & Oak termékcsalád

A Faktum legújabb termékcsaládjainál is sok újítást alkalmazott: például a rejtett fiókvasalatnak köszönhetően, a fiókok használat közben hangtalanul siklanak – ez a tulajdonság a kisbabás családokban fontos szempont.

PEAK Natural Oak & White termékcsalád

Év végére újabb termékcsalád

– Kiemelkedő lehetőségekkel tértünk haza Kölnből. Több mint 15 éve vagyunk kiállítók, de a Covid miatti elmúlt két év szünetet követően, izgatottan vártuk a kiállítást. Mióta hazatértünk, temérdek feladatunk van – egyrészt az oroszlánrésze a munkának, hogy valódi eredményt tudjunk felmutatni, másrészt a sikeres kapcsolatépítések miatt, hiszen az újonnan bemutatott termékcsaládjainkat a külföldi partnereink igényeihez igazítjuk -, meséli Vas Máté, aki édesapjától fokozatosan veszi át a cégvezetés szerteágazó feladatait. Emellett Horváth Máté tervezővel, a Forms Design alapítójával jelenleg egy, a nemzetközi piacon is egyedülálló termékcsalád kifejlesztésén dolgozik. Azt ígéri, páratlan megoldásokat vezetnek be az év végéig, de legkésőbb januárban elkészülő bútorukon.

PEAK Natural Oak & White termékcsalád

Gyerekekre igazított tervezés

Nézzen szét a számos szakmai díjjal kitüntetett Faktum Bútor Kft. honlapján, válogasson a biztonságos tervezésű, bababarát alapanyagokkal készült baba- és gyermekbútorok, valamint az ifjúsági bútorok között! Nem csak esztétikus, hanem egyaránt könnyen tisztítható és praktikus felhasználású termékeket kínálnak. A több, mint 25 év tapasztalattal a háta mögött működő Faktum Bútor termékei az ország minden pontján elérhetőek. 

forrás: délmagyar 10-26

Előző cikk

A Lombosfa konferencia diák előadói

Következő cikk

Az erdő hangjai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…