FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új fűrészüzemi beruházás

A németországi Osenstätter Holz & Furnier újabb termelési beruházást végez. Az első új (fából épült) fűrészcsarnokot novemberben helyezik üzembe. Ez a második fűrészsor várhatóan jelentősen nagyobb teljesítményt nyújt majd. Emellett megkezdődtek egy új gyártócsarnok építési munkálatai, amelynek befejezését ez év végére tervezik.

Míg sok gyártó vállalat működési alagútban marad, addig az Osenstätter Holz & Furnier a friss ötletekre összpontosít, előrelátó beruházásokra és nem az alagútba látásra. A négynapos munkahét sikeres bevezetése után egy új fűrészcsarnokot építettek. Közben egy újabb gyártócsarnok építése is folyamatban van.

Osenstätter Holz & Furnier-nél, amit többek között a négynapos hét sikeres bevezetése is bizonyít: “Örülünk, hogy a munka és a magánélet egyensúlyára vonatkozó koncepciónkat a munkavállalók nagyon jól fogadták és a gyakorlatban is működik” – foglalja össze a “háromnapos hétvégék” innovatív ötletét Nico Ostenstätter, aki idén vette át a fafeldolgozásra specializálódott vállalat kizárólagos operatív vezetését. A faipari technikus és üzemgazdász számára azonban már régóta új, kreatív projektek szerepelnek a teendők listáján, amelyek a jövőben is biztosítják cége versenyképességét.

Egy második fűrész-sor és egy új gyártócsarnok

Ami 2009-ben a vállalat saját fűrészüzemének megépítésével kezdődött, most egy új fűrészcsarnok üzembe helyezésével folytatódik, amely a meglévő üzem bővítéseként épül. November végétől a második fűrésznek jelentősen nagyobb teljesítményt kell biztosítania. Emellett megkezdődtek az építőmérnöki munkálatok egy új gyártócsarnok építésénél is, amely a tervek szerint ez év végére készül el.

A 3200 m2-es területen speciális faipari gépek kapnak helyet, amelyek elsősorban padlólemez-nyersanyagok, ablakszegélyek, ajtóelemek, lépcsőfokok és bútoralkatrészek gyártásához szükséges félkész termékek előállításához szükségesek. A termelés a tervek szerint 2023 elején indul, így az Osenstätter Holz & Furniernek elég ideje van arra, hogy további gazdasági és társadalmi célokat tűzzön ki maga elé, amelyeket az új évben ugyanilyen energikusan meg is valósíthat.

szerk/ford: Tóth János, forrás: DachHolzbau

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Német bútoripar +10,7%

Következő cikk

Szélturbinalapát tervezése fából



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések