FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faépítészeti díj a világ legnagyobb fa tetőszerkezetének

Der Holzbaupreis BW 2022 zeichnet herausragende Bauten, Gebäudekonzepte und zukunftsweisende Innovationen aus Baden-Württemberg aus. Foto: © Felix Kästle

“A kortárs ipari építészet ragyogó példája: erőforrás-hatékony, fenntartható és gyönyörű”. Így méltatta a “Holzbaupreis BW 2022” zsűrije az SWG Schraubenwerk Gaisbach GmbH új gyártócsarnokát, amelyet a Schlosser Holzbau teljes egészében fából épített.

Július elején került sor a díjazottak ünnepélyes díjátadására. A három győztes projektje kiemelkedett és győzedelmeskedett 111 benyújtott építési projekt és 14 jelölés közül.

És a győztes: az SWG gyártócsarnok megkapja a “Holzbaupreis BW 2022” címet.

Preisverleihung des “Holzbaupreis BW 2022” im Naturtheater in Reutlingen am 5. Juli 2022. Einer von drei Preisen ging an das Team SWG/Schlosser Holzbau/HK Architekten. Foto: © Felix Kästle

A “Holzbaupreis BW 2022” a Holzbau-Offenzíva Baden-Württemberg égisze alatt és a baden-württembergi Élelmiszerügyi, Vidéki Területek és Fogyasztóvédelem Minisztériumának védnöksége alatt kerül kiosztásra. A díjat olyan kiemelkedő baden-württembergi épületek, épületkoncepciók és előremutató innovációk kapják, amelyek intenzíven foglalkoznak a fával mint korunk fenntartható építőanyagával. A díj az építtetőknek, tervezőknek és kivitelezőknek egyaránt szól, és a példaértékű faépítési projektek megvalósítása során nyújtott általános teljesítményt ismeri el.

Einzigartiges Gebäude mit gigantischen Dimensionen. Die Produktionshalle der SWG Schraubenwerk Gaisbach GmbH mit dem weltgrößten Dachtragwerk aus Buchen-Furnierschichtholz. Foto: Marc Lins

A szakmai zsűri döntése

A waldenburgi vállalat új gyártócsarnoka a modern faépítés hatékonyságát, esztétikai lehetőségeit és innovatív erejét mutatja be. A gyártási folyamatok szükséges rugalmasságának biztosítása érdekében a 114 m x 96,5 m-es és 12 m magas csarnokban a szükséges minimumra csökkentették a támaszok számát. Ezt a világ legnagyobb, 40 és 42 méteres fesztávolságú, rétegelt bükk (furnér)fűrészáruból készült tetőszerkezete teszi lehetővé.

Egyedülálló épület gigantikus méretekkel. Az SWG Schraubenwerk Gaisbach GmbH gyártócsarnoka a világ legnagyobb, rétegelt bükk (furnér)fűrészáruból készült tetőszerkezetével. Foto: Marc Lins

“Büszkék vagyunk arra, hogy az SWG-vel és a HK Architektennel egy olyan csapat tagjai lehetünk, amely bátran áll a kihívások elé és bátran tervez. Ez a díj azt bizonyítja, hogy a faépítészetnek szokatlan épületekre is szüksége van ahhoz, hogy sokszínűségével és lehetőségeivel kitűnjön” – mondta Marlen Schlosser, a Schlosser Holzbau GmbH ügyvezető igazgatója, aki az egész építőcsapattal együtt örül a díjnak.

szerk: Tóth János, forrás: PressePortal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Megnyílt a világ legmagasabb faépülete

Következő cikk

Erdészeti robotokat tesztelnek Japánban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések