FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

JAF – román furnérgyár eladás

A JAF csoport még 2021. májusában megállapodott a romániai Brassóban található furnérgyár eladásáról a belga Unilin padlóburkolatgyártónak, és 2022. augusztus 31-én átadásra került.

Előzetesen megvizsgálták a tranzakció minden részletét. Még a szerződés 2021. májusi aláírása előtt alapos átvilágításra és sikeres gyártási tesztekre került sor. Az elmúlt hónapokban a szükséges hatósági jóváhagyások birtokában zajlottak az előkészületek a 2022.08.31-i hatállyal történő gyakorlati átadásra.

A JAF furnér részlege marad

A brassói furnérgyár eladása nem befolyásolja a cégcsoport román leányvállalata, a Holver fűrészáru és termikus faanyag gyártását és értékesítését. A furnérüzletág kiterjedt értékesítési tevékenysége a brassói kereskedelmi telephelyen továbbra is megmarad. Így a brassói telephely és a központi Salzburg-Aupoint, valamint a többi nemzeti és nemzetközi telephely továbbra is a furnérértékesítés fontos pillérét képezi a JAF-csoport számára. A Holver többi romániai fiókját sem érintik az események, és a szokásos módon folytatják működésüket.

A JAF csoport, amely Ausztriában J. u. A. Frischeis néven ismert, nemzetközi faipari nagykereskedő és az egyik vezető európai fa- és faalapú anyagok beszállítója. A közel 3000 alkalmazottal a JAF 56 helyszínen, 17 országban és két kontinensen képviselteti magát.

A cégcsoport magyarországi képviseletét a Jaf Holz Ungarn Kft. látja el.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HolzForum 09-15

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tűzifa árkorlátozás Romániában

Következő cikk

WOODigital online bemutató



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…