FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Pozsonyi József [58]

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy barátunk, az LOSZ ÉV Lakberendező pályázatok oszlopos zsűritagja, az Indagroup alapítója, Pozsonyi József belsőépítész, POZSI egy késő novemberi napon eltávozott.

Ars poetica: “Az ingergazdag, színes, változatos design szeretete, hiszen több összetevőből nagyobb kihívás a harmónia megteremtése. Az innováció folyamatos keresése, technológiában, formában, anyagban.”

Pozsonyi József felsőfokú tanulmányait az Ybl Miklós Műszaki Főiskola magasépítész szakán, majd a Budapesti Műszaki Egyetem, építészeti számítógépes ábrázolás szakmérnöki szakán végezte. Pályája kezdetén a bútor- és belsőépítészeti terveit saját maga kivitelezte, elsajátítva az asztalosszakma alapjait. Ehhez társult a fémipar szeretete, amely szerszámkészítő édesapjától származik.

Egész tervezői munkásságára kihat a számítógépekkel történő foglalkozás, már 1992-ben, az első személyi számítógépek megjelenése idején animációs látványtervekkel kápráztatta el az ügyfeleit. 1994-től a Budapesti Műszaki Egyetem ipari forma szakmérnöki szakán képezte tovább magát. 1995-től alapító tulajdonosa és stúdióvezetője a Desidea Studio Kft.-nek egészen 2011-ig. A nemzetközi designmárkákat képviselő cégét, az Indagroupot haláláig vezette.

Hitvallása szerint a belsőépítészet alkalmazott művészet, nem öncélúan, hanem az ügyfél részére kell tervezni, az ő igényeinek kell megfelelni. Még abban a stílusban is meg kell találni a harmóniát, amellyel magánemberként nem tud teljesen azonosulni. Kísérletező alkata, az új utak keresése és a technikai innovációk iránti fogékonysága vezette el a 3D-s nyomtatással történő foglalkozásig.

Utóbb a generatív parametrikus design állt érdeklődése középpontjában, amellyel a tervezés új perspektívája tárul fel a designerek előtt.

Nyugodj békében Pozsi!

(LOSZ)

Előző cikk

Mire elég 20 ezer milliárd forint?

Következő cikk

Vértesi Erőmű kazánfelújítása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések