FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Ősz Róbert [66]

A Soproni Egyetem Művészeti és Sporttudományi Intézete fájó szívvel tudatja, hogy karunk nagy felkészültségű, kiváló oktatója, Ősz Róbert adjunktus, művésztanár hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt.

Több mint három évtizeden át magas színvonalú szakmai hozzáértéssel, pedagógiai alázattal szolgálta a kart és az egyetemet. Tevékenységére – nem túlzás állítani –, generációk emlékeznek vissza. Óráin mindig szem előtt tartotta a hallgatók kreativitásának, alkotóképességének fejlesztését. Az oktatás mellett szívén viselte és tovább adta tanítványainak a hagyományok ápolására épülő szemléletformálást, az alkotás örömének megismerését. Pedagógiai munkásságának példaként tárgyiasult emlékei, mint az épület örök dekorációi, a karról szóló szinte valamennyi kiadványban megtalálhatók. Az általa készített hangszerek közül nem egyet olyan nagyszerű muzsikusok szólaltattak meg, mint a Kossuth díjas, ütőhangszeres Horváth Kornél és társai. Ősz Róbert nyugállományba vonult kollégánkat érdemei elismeréseként a Rektor úr és az egyetem szenátusa az idei évzárón a Sopron Egyetem Arany Évgyűrű kitüntetésében részesítette.

Kedves Tanár úr! Kedves Robi! Tudtuk, hogy nagyon beteg vagy, de mégis reménykedtünk. Hadd búcsúzzunk azzal, amit Te mondtál nekünk, mikor utoljára találkoztunk.: „Isten áldjon… és ezt nagyon komolyan gondolom…”

SOE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ausztria fapiaci jelentése

Következő cikk

SopronDesignWeek2022 az AMI-ban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…