FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Zoltán György [70]

Megrendülten értesültünk, hogy Zoltán György erdésztechnikus, a ZOL-GÉM Kft alapítója és ügyvezetője életének 70. évében Budapesten elhunyt.

Az életet mindig vidám és értékes kalandnak tekintette. A Szegedi Erdészeti Technikum elvégzése után több faipari vállalatnál (ERDÉRT, FÜR-LEM-HO, Technoimpex-Orient Trade Kft) dolgozott. Kifejezetten a fűrészáru érdekelte, ezen belül – hobbi szinten is – az egzóták.

Mindig is önálló cégben képzelte el jövőjét. 1994-ben alapította meg családi cégét a ZOL-GÉM Kft-t mely napjainkban is megbízhatóságáról ismert fűrészáru kereskedő cég. Székesfehérvári telephelye – melyet immár fia vezet – a lombos fűrészáru szerelmeseinek Mekkája.

Támogatta a szakmai élet fórumait, tagja volt a Faipari Tudományos Egyesületnek és az Erdészeti és Faipari Innovációs Egyesületnek is. Cége alakulását követően csatlakozott a FAGOSZ tagjainak sorába.

Hatalmas népszerűsítő munkát végzett az egzóta fafajok hazai alkalmazása terén. Számos szakcikket publikált a hazai szaksajtóban e tárgykörben. Életre hívója és társszerzője volt a „Földünk ipari fái” című 2016-ban megjelent hiánypótló szakkönyvnek.

Távozásával a magyar faipart pótolhatatlan veszteség érte!
Vidám, mosolygós, lebilincselő szakmai tudású egyéniségére emlékezni fogunk!

Búcsúztatása 2023. július 19-én 10.30-tól lesz Budapesten, a Fiumei úti temetőben.

Dr. Apostol Tamás
c. egyetemi docens

Előző cikk

Év Erdésze 2023 - interjú

Következő cikk

Faipari, Bútoripari Ágazati Képzőközpont



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések