FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kronospan oroszországi beruházást tervez

A faalapú lemezeket gyártó Kronospan további oroszországi beruházásokat fontolgat – közölte az Interfaxszal Peter Kaindl, a Kronospan Holdings East Ltd. igazgatója.

A vállalat továbbra is elkötelezett Oroszország iránt, és minden befektetési lehetőséget figyelemmel kísér, mondta Kaindl. A Kronospan Holdings East irányítja a vállalat oroszországi üzletágát.

A Kronospan tervezi, hogy folytatja a beruházásokat az orosz piacon. A vállalatnak most még át kell látnia, hogy mit tett már meg, mivel még mindig alkalmazkodik, és utána egymás után fogja bejelenteni a projekteket – mondta Kaindl.

A Kronospan alapítási helyének, Ausztriának a hatóságai nem gyakorolnak nyomást a vállalatra az oroszországi jelenlét fenntartására vonatkozó tervei miatt – mondta.

A Kronospan a faalapú lemezek és laminált padlóburkolatok egyik legnagyobb gyártója. A csoportnak 28 országban több mint 40 gyártóüzeme van, amelyekben több mint 14 000 ember dolgozik. Oroszországban a vállalatnak Baskíria, valamint Penza, Szmolenszk, Kaluga és Moszkva régiókban vannak üzemei, és logisztikai központot tervez építeni Kalinyingrád régióban.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Interfax 12-22

Előző cikk

Minimálbér, garantált bérminimum 2023

Következő cikk

Bútorüzem létesül Ukrajnában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések